03:06:10 06.03.2021
 
Stiri

Un deputat și-a ASCUNS averea, iar directorul de la „Moldsilva” a fost prins cu „interese”

Actualitate 22.02.2021 12:14 Vizualizări1207 Autor: Ziarul National
Un deputat și-a ASCUNS averea, iar directorul de la „Moldsilva” a fost prins cu „interese”


Un deputat din R. Moldova și-a ascuns averea, este verdictul Inspectoratului de Integritate al Autorității Naționale de Integritate după un control al bunurilor și veniturilor reale ale legislatorului.

Inspectorii de integritate mai anunță că au întocmit, săptămâna trecută, un act de constatare și în privința unui funcționar cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care a încălcat regimul juridic al declarării averii, iar directorul întreprinderii „Moldsilva” a fost prins cu un conflict de interese nedaclarat și nesoluționat, la fel ca cinci aleși locali din raionul Leova și UTA Găgăuzia. Totodată, alți doi alești locali din Nisporeni și din Florești s-au aflat în incompatibilitate de funcție.

Pe parcursul săptămânii trecute, un adjunct al procurorului șef din Procuratura Ștefan Vodă, un ex-șef al IGP și directorul unei întreprinderi municipale s-au ales cu sancțiuni contravenționale pentru depunerea tardivă și nedepunerea declarațiilor de avere și insterese personale.

ANI mai anunță că, în aceeași perioadă, inspectorii de integritate au inițiat cinci controale pentru regimul juridic al conflictelor de interese și un control pentru incompatibilitate de funcție. În aceste verificări sunt vizați șeful unei întreprinderi municipale din Leova, un primar din suburbia municipiului Chișinău, doi aleși locali din raioanele Călărași și Dubăsari și șeful unui Centru de Sănătate din raionul Cahul.

Două cauze contravenționale au fost pornite pentru încălcarea prevederilor regimului juridic al conflictelor de interese și nedepunerea declarației de avere și interese personale de către doi aleși locali din raioanele Basarabeasca și Leova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.03.2021 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // Calea constituțional...

01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md