16:35:28 03.10.2023
Stiri

Un controversat judecător și-a dat DEMISIA pe facebook

Anticorupție 16.05.2016 12:01 Vizualizări2574 Autor: Ziarul National
Un controversat judecător și-a dat DEMISIA pe facebook epochtimes-romania.com


Judecătorul Judecătoriei Comerciale de Circumscripție, Victor Orândaș, anunță că părăsește sistemul judecătoresc, urmare a presiunilor la care a fost supus în ultimele luni, după ce a fost restabilit în funcție printr-o decizie a Curții Supreme de Justiție.

„Fiind hărțuit în continuare de anumite instituții ale statului, în special de Serviciul de Informații și Securitate, vreau să atrag atenția Dvs. asupra persecuțiilor la care sunt supuse organizațiile non-guvernamentale „Falun Dafa” și „Gender Doc-M”, implicate în dosare examinate de mine și în cadrul cărora au existat încercări de a fi influențat. Reieșind din circumstanțele menționate, manifestând un atașament profund în raport cu valorile europene, în semn de protest față de persecuțiile continue împotriva mea, împotriva organizațiilor „Falun Dafa” și „Gender Doc-M”, solicit demisia din funcția de judecător al Judecătoriei Comerciale de Circumscripție”, a anunțat Orândaș pe pagina sa de facebook.

Amintim că magistratul a fost demis printr-o hotărâre a Consiliului Superior al Magistraturii din 3 noiembrie 2015, după consultarea raportului Serviciului de Informații și Securitate care a constatat că Orândaș este incompatibil cu funcția de judecător.

Victor Orândaş a fost acuzat anterior de presă că ar fi legalizat atacurile raider de acum trei ani asupra Băncii de Economii. Același judecător a fost acuzat și de implicare în „spălătoria rusească”, eliberând trei ordonanțe de judecată, prin care i-a ajutat pe ruși să spele 1,4 miliarde de dolari prin băncile moldovenești.

Orândaș a calificat decizia de demisie drept o răzbunare din partea fostului președinte al Judecătoriei Centru, Ion Țurcanu, pentru că ar fi refuzat să emită mai multe hotărâri „convenabile lui în cauze sensibile”. Unul dintre dosare se referă la credite neperformante oferite de Banca de Economii.

În februarie curent, Curtea Supremă de Justiție a decis anularea hotărârii Consiliului Superior al Magistraturii prin care judecătorul a fost demis și Orândaș a revenit la locul de muncă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md