02:54:18 20.01.2021
 
Stiri

Un consilier al fostului premier Ion Chicu NU crede ca Parlamentul trebuie dizolvat în actualele condiții: "Este o aiureală"

Actualitate 14.01.2021 10:27 Vizualizări1838 Autor: Ziarul National


Un consilier al fostului premier Ion Chicu NU crede ca Parlamentul trebuie dizolvat în actualele condiții:

A dizolva Parlamentul în situația actuală, când nici nu i-au fost propuse candidaturi la funcția de prim-ministru, este "o aiureală", afirmă Nicolae Eșanu, consilierul fostului premier Ion Chicu.

"Dizolvarea Parlamentului este o sancțiune aplicată acestuia pentru neexecutarea unor atribuții, în acest caz - pentru neîndeplinirea atribuțiilor care-i revin în procesul de formare a Guvernului. Din Constituție rezultă că, în procesul de formare a Guvernului, Parlamentului îi revine o singura atribuție - de a examina și de a se pronunța asupra cererii de acordare a votului de încredere. Și evident că atâta timp cât Parlamentului nu i s-a înaintat o cerere pentru acordarea votului de încredere acesta nu are cum să aibă vreo conexiune cu procesul de formare a Guvernului. În aceste condiții, a spune că Parlamentul poate fi sancționat cu dizolvarea este o aiureală. La această etapă, unica persoana care are careva atribuții în in procesul de formare a Guvernului este președintele. Și putem discuta doar care sunt condițiile în care președintele urmează să exercite aceste atribuții și care ar putea fi eventualele sancțiuni (dacă acestea există) pentru cazul în care președintele nu execută sau execută necorespunzator atribuțiile. Aceasta este situația de fapt și de drept", explică fostul secretar de stat de la Ministerul Justiției într-o postare pe Facebook.


Eșanu a adăugat că "niciun om sănătos la cap nu va include în Constituție o sancțiune aplicată Parlamentului pentru acțiunile sau inacțiunile președintelui".

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

AVO-Echip 14.01.2021 10:40

Nu ne vom expune dacă acest individ are sau nu dreptate. Doar că în 10 ani de activitate în funcţia de vice-ministru al justiţiei a demonstrat că este un impotent şi un demagog şi din el nimic folos. Iar orice apariţie la vreo televiziune, discursurile, gesticulaţiile şi stâmbăturile lui nervoase, demonstrează că el suferă de devieri psihice.

Vasile 14.01.2021 12:09

Cred ca mai multi prosti ca in acest guvern nu mai gasesti nici in Guatimala! Asa e cand furi destinul uman si nu esti capabil sa-l profiti.

ion 14.01.2021 12:11

Aiureala e ca unul din principalii responsabili pentru reforma justitiei si pentru actuala ei stare deplorabila, se vrea judecator la CEDO.

Ion Savin 14.01.2021 21:22

Dar cum să apreciem gestul acestui parlament care,din câte cunoaștem,conform legisalației primul trebue să propună candidatura primului ministru?

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md