17:54:32 21.08.2019
 
Stiri

Un analist politic crede că Blocul „ACUM” a preferat să ignore faptul că Zelenski ar avea legături cu OLIGARHUL Kolomoyskiy: „Așadar, unii oligarhi sunt mai buni decât alții?”

Politică 23.04.2019 07:35 Vizualizări1731 Autor: Ziarul National
Un analist politic crede că Blocul „ACUM” a preferat să ignore faptul că Zelenski ar avea legături cu OLIGARHUL Kolomoyskiy: „Așadar, unii oligarhi sunt mai buni decât alții?”

Reprezentanții Blocului „ACUM” au preferat să ignore faptul că președintele ales al Ucrainei, Volodimir Zelinski, ar avea legături cu oligarhul Ihor Kolomoyskiy, care este certat cu Petro Poroșenko, crede analistul politic Dionis Cenușă.

„Cum așa?! Toată lumea știe că Ihor Kolomoyskiy, oligarh certat cu Poroșenko, este bine conectat cu Zeeinski, pe care cel din urmă îl consideră partener de afaceri. Blocul „ACUM” alege să ignore acest aspect în felicitarea către Zelenski. Așadar, unii oligarhi sunt mai buni decât alții?”, se întreabă Cenușă.

Acesta mai afirmă cei din Blocul „ACUM” singuri „își fac un deserviciu când lansează mesaje necântărite bine”. „Am o viziune critică față de tot politicul moldovenesc. Eu sunt sigur că ei înțeleg ce fac. Sau pur și simplu le este în cot pentru că urmăresc scopul lor de a face referință la Plahotniuc”.

Și scriitorul Gheorghe Erizeanu a remarcat, într-un material publicat pe blogul său, că „opoziția din Chișinău se bucură pentru victoria lui Zelenski, pentru că Poroșenko e prietenul lui Plahotniuc. „Dodon se bucură pentru că speră că va ajunge cu Zelenski la Kiev. Platon se bucură pentru că Poroșenko l-a cedat lui Plahotniuc fără a ține cont de legislația ucraineană. Galustean se bucură pentru că ar putea încerca și el să devină președinte. Al Rusiei. Saakașvili se bucură pentru că Poroșenko l-a forțat să plece din funcția de guvernator și l-a expulzat din Ucraina. Culoarea schimbării este Zelenski. Și lumea se bucură. Cedarea puterii va decurge fără Madan”, a scris Erizeanu.

Acesta a enumerat reușitele lui Poroșenko, dar și unde a greșit.

„În cei cinci ani învinsul a reușit:

-să refacă complet armata ucraineană;

-a consolidat națiunea ucraineană și conștiința ucraineană (scriitorii ucraineni care apăreau până în 2014 în tiraje de 300-500 exemplare au ajuns la tiraje de zeci de mii de exemplare, cu lansări în marile orașe care ajung la 2000 de oameni; a vorbi în ucraineană și a vorbi în rusă înseamnă în Ucraina lui Poroșenko o atitudine);

-a reușit să impună Ucraina în cancelariile occidentale;

-a acoperit juridic pentru Ucraina teritoriile ocupate de Rusia (Republica Moldova nu are declarații juridice la nivel internațional cu Transnistria de genul celei pe care au făcut-o ucrainenii cu Crimeea);

-a rezistat presiunilor armate și propagandei ruse;

-a reorganizat poliția;

-a reușit să salveze economia din colapsul economic, a obținut acordurile FMI-ului șiBăncii Mondiale;

-a semnat Acordul de Asociere cu UE și a obținut regimul liberalizat de vize cu UE;

-a pus bazele Bisericii Ortodoxe Ucrainene Autonome, obținând Tomos din partea Patriarhiei Ecumenice;

-a asigurat alegeri libere și corecte (sondajele de opinie, exit-poll-ul și datele Comisiei Electorale după scrutin au coincis).

Marea înfrângere a lui Petro Poroșenko a fost corupția. „Ia tebe porodil, ia tebe i ubiu”, vorba lui Gogol. În cinci ani Volodimir Zelenski are de făcut un singur lucru. Să învingă corupția”, a mai adăugat eseistul.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Balan 23.04.2019 09:16

Dap de unde blocul acum, care apropo deja nu mai este un bloc - să aibă coaie ca să recunoască?

Tarnacop 23.04.2019 09:50

Cenusa a tinut lumanarea, ori se conidera in drept sa critice alegerea poporului ucrainean ? Daca Porosenco insasi este oligarh ( si prieten cu Plohotniuc), cu afaceri inclusiv in Rusia,influenta lui Colomoiskii asupra lui Zelenskii trebue dovedita. Blocul ACUM a salutat alegerea libera a vecinilor si intentiile lui de a lupta cu coruptia.(spre deosebire de Putler).

Alexei 23.04.2019 16:05

Blocul ACUM sunt niște ratați care la rîndul lor sunt conectați și ei la oligarhi, Năstase la Țopa iar Maia la Filat și Platon, ori deja și presa engleză a scris despre faptul că Kozlovska cea care finanța vizitele celor din ACUM la Bruxelles a luat bani de la Platon din miliardul de la BEM

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md