04:32:52 12.08.2020
 
Stiri

Un an de la jaful fără urme de la MAIB. Păgubiţii continuă să ceară băncii să restituie banii

Actualitate 06.07.2020 18:18 Vizualizări1854 Autor: Ziarul National
Un an de la jaful fără urme de la MAIB. Păgubiţii continuă să ceară băncii să restituie banii TVR Moldova


Astăzi se împlineşte un an de la jaful fără urmă de la filiala Buiucani a Moldova Agroindbank. Deşi conducerea băncii a garantat păgubiţilor că vor restitui banii, clienţii băncii spun că acest lucru nu s-a întâmplat. Astfel, acum câteva zile, un grup de clienţi a adresa o nouă scrisoare preşedintelui MAIB.

„În 06 iulie 2020 va fi un an de la producerea furtului din casetele de siguranţă unde noi păstram banii noştri la filiala Buiucani, banii pe care banca a garantat să-i păstreze în siguranţă, însă noi am rămas fără bani şi din acel moment nu mai avem viitor, întrucât am pierdut totul. Am avut un an plin de retrăiri şi probleme de ordin personal şi profesional cauzate de atitudinea nepăsătoare şi iresponsabilă a băncii. Banca a promis să depună toate eforturile pentru a găsi hoţii şi pentru a recupera banii noştri. Însă, în timp de un an nu a existat nici un progres în această promisiune. Între timp, noi am aflat că furtul a fost organizat din interiorul băncii, ceea ce spulberă reputaţia oricărei instituţii financiare”, se spune în scrisoarea clienţilor.

Păgubiţii au solicitat o întrevedere cu conducerea băncii, pentru astăzi, însă oamenii spun că banca a fost închisă în mod de urgenţă şi nimeni din reprezentanţii băncii nu a ieşit la discuţii.

„La această atârnare neglijentă a băncii, noi am decis să continuăm protestul. Suntem distruşi de problemele pe care ni le-a cauzat această bancă iresponsabilă. Vom continua protestul până la restituirea banilor noştri, pentru că nu avem altă ieşire”, anunţă păgubiţii.

Amintim că, potrivit Inspectoratului General de Poliţie (IGP), la 6 iulie 2019, dintr-o filială a MAIB au fost sustrase bunuri din 84 de casete individuale, având de suferit 31 de persoane. Suma prejudiciului este de aproape 30 de milioane de lei.

Sursa: tvrmoldova.md

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


I.Vasile 06.07.2020 20:07

Sistemul bancar e corupt, parazit, sursa de furt pentru acționarii băncilor, afiliații lor, politicieni... Ar fi bine de urmat ex. V. Orban din Ungaria, care a eliminat aproape toate comisioanele (la noi peste 300!!!), unicul preț al banilot rămânând dobânda!!!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md