10:22:18 20.04.2024
Stiri

DOC // „Ziua Victoriei”, impusă de URSS, urmează să fie ANULATĂ în R. Moldova. Deputații PAS propun ca pe 8 MAI să fie marcată „Ziua comemorării și reconcilierii în memoria celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial"

Actualitate 24.05.2023 21:24 Vizualizări3537 Autor: Ziarul National
DOC // „Ziua Victoriei”, impusă de URSS, urmează să fie ANULATĂ în R. Moldova. Deputații PAS propun ca pe 8 MAI să fie marcată „Ziua comemorării și reconcilierii în memoria celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial


Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) propun anularea sărbătorii „Ziua Victoriei și comemorării eroilor căzuți pentru independența Patriei”, care era marcată anual pe 9 mai. În acest sens, mai mulți deputați ai majorității parlamentare au înregistrat un proiect de lege, care este inclus în ordinea de zi a ședinței de mâine a Parlamentului.

Potrivit proiectului de lege, ziua de 8 mai este stabilită drept „Ziua Comemorarii și Reconcilierii în memoria celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial”, iar 9 mai - „Ziua Victoriei și comemorării eroilor căzuți pentri independența Patriei" - este anulată.

„Proiectul de lege se impune având în vedere confuzia care persistă între data reală (8 mai) de încheiere a celui de-al Doilea Război Mondial pe continentul european, pe de o parte și cea de 9 mai, impusă de Stalin și de URSS în lagărul socialist - pentru a-și revendica un rol primordial în victoria împotriva foștilor aliați naziști", se arată în nota informativă a proiectului de lege.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md