10:23:14 22.07.2024
Stiri

Un om de încredere al lui Dorin Chirtoacă și-a dat DEMISIA. Care sunt motivele care l-au făcut să ABANDONEZE o funcție importantă

Social 14.01.2017 09:03 Vizualizări7366 Autor: Ziarul National
Un om de încredere al lui Dorin Chirtoacă și-a dat DEMISIA. Care sunt motivele care l-au făcut să ABANDONEZE o funcție importantă noi.md


Șefa Direcției Juridice a Primăriei municipiului Chișinău, Diana Gurschi, care era unul dintre oamenii de încredere ai primarului Dorin Chirtoacă, și-a dat demisia după aproape zece ani de activitate. Șefa de direcție și-a luat concediu în luna decembrie, iar odată cu expirarea acestuia a anunțat că nu va mai continua să activeze la Primăria capitalei.

Plecarea Dianei Gurschi a venit în momentul în care autoritățile locale sunt aproape să piardă, în urma unor litigii și scheme dubioase, 20 de terenuri cu o suprafață de peste 3 hectare, scrie zdg.md.

Aceasta a menționat că demisia sa nu are legătură cu acuzațiile din ultimul timp privind implicarea sa în schemele de înstrăinare a unor terenuri.

„În primul rând, niciun teren nu este înstrăinat. Nimeni nu a arătat niciun teren exact, numărul cadastral, care este înstrăinat. Dimpotrivă, din partea administrației locale s-a solicitat de trei ori aplicarea sechestrului și a fost sesizată procuratura și Centrul Național Anticorupție. Litigiul continuă. La acest moment este la Judecătoria sectorului Râșcani… Personal, am posibilitatea să fac anumite schimbări în viața mea profesională”, a explicat pentru ZdG, Diana Gurschi, care a precizat că cererea de demisie a fost depusă la 26 decembrie și a fost aprobată la 9 ianuarie curent.

Diana Gurschi nu este căsătorită, dar ar fi într-o relație cu angajatul CNA, Vitalie Nichiforciuc, ofițer superior de investigații, tot el, fratele deputatului democrat, Eugeniu Nichiforciuc. Gurschi este rudă cu fostul judecător al Curții Supreme de Justiție, Constantin Gurschi, mai precizează zdg.md.


Stiri relevante
12.03.2014 13:07 1500 Dorin Chirtoaca

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md