05:08:44 05.08.2020
 
Stiri

VIDEO // Igor Dodon i-ar fi AMENINȚAT familia lui Ilan Șor. Acesta e gata să prezinte DOVEZI că i-a finanțat două campanii electorale lui Igor Dodon. Șeful statului ar fi luat bani și de la Platon, iar în schimb i-ar fi promis că-l GRAȚIAZĂ

Anticorupție 04.02.2019 15:24 Vizualizări11934 Autor: Ziarul National
VIDEO // Igor Dodon i-ar fi AMENINȚAT familia lui Ilan Șor. Acesta e gata să prezinte DOVEZI că i-a finanțat două campanii electorale lui Igor Dodon. Șeful statului ar fi luat bani și de la Platon, iar în schimb i-ar fi promis că-l GRAȚIAZĂ captură


Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, susține că președintele R. Moldova, Igor Dodon, a fost un bun prieten de-al său care a avut mai multe beneficii din partea sa, inclusiv zboruri cu avionul lui, deplasări la Monaco, dar și bani pentru două campanii electorale anterioare de-ale șefului statului.

De asemenea, Șor a lăsat să se înțeleagă că are dovezi potrivit cărora Dodon a beneficiat și de resursele financiare ale lui Veaceslav Platon, aflat acum în detenție, căruia i-ar fi promis că-l va grația.

Șor a făcut aceste declarații astăzi, după ce președintele Igor Dodon i-ar fi amenințat familia, spunând că oamenii săi din FSB-ul rusesc vor deschide dosare penale pe numele soției sale Jasmin.

„Șeful statului, Igor Dodon, a amenințat familia mea, soția și copilul. A transmis prin cunoștințe comune că familia mea va avea probleme grave în Rusia. El a transmis că, la rugămintea sa, protectorii săi politici și FSB vor organiza aceste probleme, prin deschiderea dosarelor penale la comandă pe numele meu și al familiei mele în Rusia. În acest mod, el urmărește scopul de a exercita presiuni asupra mea, ca eu să nu-l critic și să nu le spun oamenilor adevărul despre el. Să vă spun sincer, nu este prima încercare din partea lui Igor Dodon de a mă intimida. Dar ceea ce s-a întâmplat acum depășește orice limite. Este un exemplu vocal despre cum se încearcă exercitarea presiunilor asupra mea și a partidului meu ca să ne determine să ne retragem din campania electorală”, a spus Șor, vizibil iritat.

Acesta a cerut organizațiilor care monitorizează alegerile să se autosesizeze și să „ia act de această încercare fără precedent de a exercita presiuni asupra unui candidat și partid din partea șefului statului”.

„Iar autorităților competente ale statului le rog să întreprindă măsurile de rigoare. Pentru mine, personal, este foarte straniu și neașteptat că Igor Nicolaevici, personal, mă amenință pe mine și amenință familia mea, ținând cont de relațiile foarte bune pe care le aveam până acum. Întotdeauna l-am ajutat. Nu o singură dată Dodon a vizitat din contul meu, inclusiv Moscova, s-a folosit de avionul meu, mașinile mele, casa mea. Împreună am petrecut timpul foarte bine în casa mea din Rusia, luam prânzul și cina cu familiile noastre. Împreună am vizitat diferite orașe, la bordul avionului meu. De exemplu, am zburat în Monaco la un meci de fotbal, unde, așa cum e firesc în cazul unui prieten apropiat, m-am străduit să asigur o atmosferă caldă pentru Igor Nicolaevici. Nu m-aș fi referit niciodată la aceste detalii și la aceste evenimente, așa cum el m-a și rugat, dacă nu apăreau amenințările lui la adresa soției și a copilului meu, pe care sunt gata să îi apăr cu orice preț, chiar și cu prețul ruperii relațiilor cu el”, a detaliat Șor.

Sursa citată a precizat că nu înțelege de ce Igor Dodon are această atitudine față de el: „Sincer, nu înțeleg de ce șeful statului a fost atât de tare afectat de activitatea mea politică. În loc să mă ajute sau să nu-mi încurce, el amenință familia mea – soția și copilul. În afară de ceea ce am spus mai devreme, pot spune că i-am oferit lui Dodon o asistență financiară considerabilă, mai exact, în două din campaniile sale electorale. La fel cum a făcut-o Veaceslav Platon, de care el acum se dezice, oarecum stângaci și fâstâcit. Sau poate îl va grația chiar, așa cum i-a promis”.

Șor a adus la briefingul de presă și o valiză. „Iată, nu în zadar am aduc cu mine această geantă. Vă rog frumos să priviți această geantă. În ea au fost foarte multe chestii diferite pe care le primea personal de la mine Igor Nicolaevici Dodon. Eu pot să trimit această geantă la Președinție, poate acest miros, dimensiunile genții, o să vă amintească și despre altceva, Igor Nicolaevici? În cazul în care Igor Nicolaevici a uitat despre toate aceste momente, care descriu relațiile noastre vechi sau consideră că nu este adevărat, să o spună public. Astăzi am povestit doar despre unele momente care ne leagă sau deja ne-au legat cu Igor Doron. Dacă președintele nu va renunța să amenințe familia mea și nu va înceta să facă tot posibilul ca partidul meu să fie scos din alegeri, voi prezenta public întregii societăți informații despre așa momente ale activității acestuia, despre care el cu siguranță nu vrea să-și amintească. Până atunci, domnule președinte, vă cer să încetați imediat să amenințați familia mea și în public să le aduceți scuze pentru cele întâmplate”.

Ilan Șor s-a referit și la un moment mai puțin plăcut pentru șeful statului. „Personal, văd un singur motiv de ce Igor Nicolaevici a avut nevoie de toate acestea, de ce face toate acestea – e în panică, partidul său se prăbușește, iar rezultatele alegerilor pot fi dezastruoase pentru socialiști. El vede cum crește Partidul „ȘOR”, dar cel mai mult a fost șocat de modul în care Moscova a procedat cu el. Priviți ce arată despre el posturile rusești de televiziune. Cât de umilitor este că postul de televiziune retransmis în Moldova chiar de Dodon își șterge picioarele de el, umilindu-l în mod deschis și, în paralel, întreg poporul Moldovei”, a conchis primarul de Orhei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

27.07.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Duelul Tănase-Boțan:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md