06:37:59 01.03.2021
 
Stiri

Un fost procuror, REȚINUT în dosarul în care este învinuit și Viorel Morari: Și doi polițiști sunt bănuiți că ar fi participat la intentarea unui dosar la comandă împotriva patronilor unei rețele de benzinării

Actualitate 27.01.2021 11:58 Vizualizări1251 Autor: Ziarul National
Un fost procuror, REȚINUT în dosarul în care este învinuit și Viorel Morari: Și doi polițiști sunt bănuiți că ar fi participat la intentarea unui dosar la comandă împotriva patronilor unei rețele de benzinării
Poză simbol


Un fost subaltern al șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost reținut în seara zilei de ieri, după ce a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit în același dosar care vizează ilegalități comise împotriva fraților Borș, coproprietari ai rețelei de benzinării „Vento”.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), fostul procuror este bănuit de exces de putere, fals în acte publice, reținerea sau arestarea ilegală și tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate.

Pe lângă Morari și fostul său subaltern, la fabricarea unui dosar la comandă împotriva fraților Borș ar fi participat și doi polițiști, dar și alte persoane încă nestabilite.

Proprietarii rețelei de benzinării „Vento” au fost reabilitați recent în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în anul 2018 au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.

În cursul zilei de astăzi, fostul procuror va fi pus sub învinuire, după care se va decide asupra măsurii preventive în privința acestuia.

Procuratura Generală anunță că, tot astăzi, Curtea de Apel Chișinău urmează să examineze contestația PCCOCS împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana, din 20 ianuarie curent, prin care demersul procurorului la aplicarea arestului în privința șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție a fost respins integral.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

22.02.2021 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Moscova îi spune Chi...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md