06:07:00 16.07.2024
Stiri

R. Moldova RENUNȚĂ din 2023 la contractul cu „Gazprom”. „Regimul terorist de la Kremlin va face ca să ne fie cât mai greu iarna aceasta, dar e ultimul an în care ne va șantaja energetic. Trebuie să ducem până la capăt cele începute”

Actualitate 14.11.2022 11:36 Vizualizări4196 Autor: Ziarul National
R. Moldova RENUNȚĂ din 2023 la contractul cu „Gazprom”. „Regimul terorist de la Kremlin va face ca să ne fie cât mai greu iarna aceasta, dar e ultimul an în care ne va șantaja energetic. Trebuie să ducem până la capăt cele începute”


Președintele Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului, Dumitru Alaiba, susține că, din 2023, R. Moldova ar intenționa să renunțe la contractul cu „Gazprom”, în contextul șantajului permanent la care este supusă R. Moldova.

„O să trecem de această iarnă, oricât de greu ar fi. Și da, personal cred că regimul terorist de la Kremlin va face ca să ne fie cât mai greu. Așa Kremlinul ne-a pedepsit totdeauna atunci când am luat decizii care nu au plăcut acolo. Și vor fi din cei „patrioți” care vor sări în sus de bucurie văzând cum Kremlinul pedepsește oamenii noștri, de la nord la sud, indiferent de limba pe care o vorbesc și indiferent de cum votează”, a scris Alaiba pe Facebook.

De asemenea, parlamentarul susține că e ultimul an când „Gazprom” mai șantajează R. Moldova cu livrările de gaze.

„Aceasta e ultima iarnă în care Kremlinul ne va mai putea șantaja energetic. Din 2023 e good bye „Gazprom”. Trebuie doar să ducem până la capăt cele începute. Și vom fi bine”, a conchis Alaiba.

De menționat că „Gazprom” a redus la 51 la sută, în noiembrie, livrările de gaze în R. Moldova, deși este un vigoare un contract din anul 2021. Federația Rusă a început să reducă unilateral livrările în octombrie, odată cu modificarea formulei de calcul a gazelor livrate. Totodată, odată cu reducerea livrărilor, autoritățile separatiste de la Tiraspol au sistat livrarea energiei electrice pe malul drept al Nistrului. Actualmente, R. Moldova este aprovizionată cu energie electrică în proporție de 90% din România.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md