17:13:35 30.11.2021
Stiri

Procedurile de DEMITERE a ministrului Voicu și directorului SIS, DEMARATE după ce un polițist a fost răpit de SEPARATIȘTII transnistreni. „Este un final logic și TRAGIC al tranzacționării țării la care s-a pretat președintele-kuliok”

Actualitate 08.10.2020 10:55 Vizualizări5737 Autor: Ziarul National
Procedurile de DEMITERE a ministrului Voicu și directorului SIS, DEMARATE după ce un polițist a fost răpit de SEPARATIȘTII transnistreni. „Este un final logic și TRAGIC al tranzacționării țării la care s-a pretat președintele-kuliok” mai.gov.md


Deputații Platformei „DA” au demarat astăzi procedurile legale de convocare a ședinței în plen a Parlamentului, pentru a pune pe ordinea de zi moțiunea simplă asupra domeniului de activități ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și proiectul de hotărâre privind exprimarea votului de neîncredere în privința directorului SIS, Alexandr Esaulenco, deoarece agenții străini și grupurile criminale organizate „se simt ca la ei acasă” pe teritoriul R. Moldova.

Potrivit vicepreședintelui Parlamentului, Alexandru Slusari, era de așteptat ca securiștii transnistreni, care de fapt sunt reprezentanți ai serviciilor secrete ai Federației Ruse, să face tot ce le trece prin cap în R. Moldova.

CITIȚI și KGB-ul transnistrean zburdă în voie în zona de securitate. Mascații de la Tiraspol au RĂPIT un polițist moldovean. Nimeni nu știe unde se află angajatul IP Florești

„Este un final logic și tragic la toate jocurile lui Igor Dodon de a tranzacționa țara. Cedările făcute unilateral de acesta s-au soldat cu dezavantaje constante pentru R. Moldova și, iată, deja avem răpiri de persoane. Niciun cetățean nu se mai poate simți în siguranță. Încotro mergem? KGB-iștii din Transnistria nu sunt altcineva decât reprezentanți ai Federației Ruse, să nu ne ascundem după deget, iar guvernul are o atitudine lejeră, incalificabilă”, a declarat astăzi Slusari, în cadrul unui briefing de presă la Parlament.

Citește și: Dosar penal în dreapta Nistrului pentru RĂPIREA polițistului de la Florești de către așa-zișii milițieni transnistreni

În opinia lui Slusari, asistăm la paralizarea totală a organelor speciale ale statului, care prin definiție sunt obligate să asigure securitatea statului.

Citește și: KGB-ul transnistrean a REVENIT la locul faptei. Reprezentanții acestei structuri neconstituționale au făcut PERCHEZIȚII în casa polițistului Andrei Amarfi, RĂPIT ieri în plină zi de separatiști

„Dodon a tranzacționat bucată cu bucată țara în ultimii ani, inclusiv prin federalizarea despre care a vorbit Andrei Năstase. El are nevoie de voturile din Transnistria în plină pandemie - 42 secții de vot. Este așa-zisul „bolșoi pachet”, care prevede federalizarea, iar acum vedem că mai există „malîi pachet” (pachetul mic n.r.) - îmi dați mie voturile din Transnistria de la cele 42 de secții de votare și să fie deschis pentru o zi, la 1 noiembrie, așa-zisul hotar, iar în schimb serviciile secrete ale Federației Ruse să fie ca la ele acasă. Acesta este scopul? Ce rost mai e să-i ceri lui Dodon explicații? Iată de ce noi, cei de la Platforma „DA”, vom acționa concret, fără ca să ne plângem și să cerem explicații inutile de la tovarășul-kuliok. Sunt mecanismele parlamentare și acestea sunt stipulate în legislație”, a punctat Slusari.

CITIȚI și Cristina Lesnic, scrisoare pentru Tiraspol în cazul polițistului RĂPIT: „Astfel de acțiuni sunt inadmisibile, ilegale și încalcă cele mai fundamentale drepturi ale omului, fiind o provocare constantă în ultima perioadă"

În acest sens, deputatul Dinu Plîngău susține că au fost deja elaborate trei documente. În primul rând, Platforma „DA” cere convocarea ședinței Biroul permanent al Parlamentului: „Pentru aceasta e suficient să semneze cinci membri ai Biroului permanent. Astfel, în ședința plenară să-i audiem pe ministrul de Interne, Pavel Voicu, și pe șeful SIS, Alexandr Esaulenco. De asemenea, vom înregistra moțiunea simplă asupra domeniului de activități ale MAI. Se va pune accentul pe multiplele răpiri ale cetățenilor R. Moldova, inclusiv de structuri paramilitare criminale. Al treilea document e proiectul de hotărâre privind exprimarea votului de neîncredere directorului SIS, Alexandr Esaulenco, pentru că agenți străini, grupurile criminale organizate se simt pe teritoriul R. Moldova ca la ei acasă”.

Dinu Plîngău nu exclude că într-o zi va fi răpit de către separatiștii de la Tiraspol chiar ministrul Voicu. „În așa ritm, degrabă și ministrul Voicu va fi răpit de acasă. E inadmisibilă această situație. Oficialii care sunt responsabili de securitatea statului, dar nu acționează și nu reacționează la ceea ce se întâmplă pot fi calificați drept trădători de patrie”, a avertizat Dinu Plîngău.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md