08:00:28 22.01.2021
 
Stiri

Cristina Lesnic, scrisoare pentru Tiraspol în cazul polițistului RĂPIT: „Astfel de acțiuni sunt inadmisibile, ilegale și încalcă cele mai fundamentale drepturi ale omului, fiind o provocare constantă în ultima perioadă"

Actualitate 07.10.2020 17:29 Vizualizări978 Autor: Ziarul National
Cristina Lesnic, scrisoare pentru Tiraspol în cazul polițistului RĂPIT: „Astfel de acțiuni sunt inadmisibile, ilegale și încalcă cele mai fundamentale drepturi ale omului, fiind o provocare constantă în ultima perioadă Promo-LEX


Viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, cere explicații de la partea transnistreană în cazul răpirii ofițerului Andrei Amarfi din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești de către așa-zisele structuri de forță din regiunea transnistreană.

„Astfel de acțiuni sunt inadmisibile, ilegale și încalcă cele mai fundamentale drepturi ale omului, fiind o provocare constantă în ultima perioadă”, susține Cristina Lesnic în scrisoarea sa adresată Tiraspolului.

Reprezentanții Biroului pentru Politici de Reintegrare și Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC) conlucrează cu organele de drept și alte autorități pentru a elucida toate circumstanțele cazului și a interveni pe canalele aflate la dispoziție pentru eliberarea sa.

Cazul produs în această dimineață a fost adus la cunoștința mediatorilor în formatul 5+2, Oficiul CoE în Republica Moldova și Reprezentanței ONU în Republica Moldova și va fi abordat de către Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control în ședința din această săptămână a CUC.

CITIȚI și SIS a stabilit identitatea SEPARATIȘTILOR de la Tiraspol, care l-au RĂPIT pe polițistul din Florești, Andrei Amarfi

Amintim că Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că întreprinde toate măsurile de identificare a locului aflării și eliberarea angajatului Poliției, iar Procuratura din Florești a inițiat un dosar penal pentru răpirea unei persoane și uzurparea de calității oficiale, infracțiuni pedepsite cu până la zece ani de închisoare.

Acțiunile au fost întreprinse după ce astăzi, în jurul orei 9:30, conducerea Inspectoratului de Poliție din Florești a fost sesizată de soția unui polițist domiciliat în orașul Camenca, după ce soțul omul legii a fost răpit de persoane necunoscute, cu cagule pe față și haine cu inscripția „KGB”.

Asociația „Promo-LEX” afirmă că astfel de cazuri de răpire a persoanelor din propriul domiciliu sunt depistate tot mai des în ultima perioadă.

„Reiterăm necesitatea implicării prompte si eficiente a autorităților constituționale pentru neadmiterea, pe viitor, a astfel de situații grave”, se arată într-o reacție a „Promo-LEX” cu privire la acest caz.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md