15:50:47 20.03.2023
Stiri

Primarul Ion Ceban, pus la RESPECT, după ce a AMENINȚAT că-i va lăsa pe locuitorii capitalei fără apă și canalizare. „Kremlinul ne șantajează cu GAZUL, iar Ceban ne șantajează cu apa”

Actualitate 24.11.2022 11:57 Vizualizări2868 Autor: Ziarul National
Primarul Ion Ceban, pus la RESPECT, după ce a AMENINȚAT că-i va lăsa pe locuitorii capitalei fără apă și canalizare. „Kremlinul ne șantajează cu GAZUL, iar Ceban ne șantajează cu apa”


Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian, susține că solicitarea primarului general, Ion Ceban, de a majora tariful la apă și canalizare până la 24 de lei ar fi nejustificată. Mai mult, parlamentarul sugerează o coordonare a lui Ceban în aceste acțiuni cu Kremlinul.

„Kremlinul ne șantajează cu gazul, iar Ceban ne șantajează cu apa! Ceban vrea majorarea tarifului la apă în Chișinău cu 10 lei/m3 (+73%), chiar dacă impactul ultimei creșteri a tarifului la electricitate este sub un leu. Primarul vrea să ascundă fărădelegile și incompetența care au avut loc la „Apă-Canal Chișinău” în timpul mandatului său cu această majorare horror.

Citește și: „Apă-Canal Chișinău” și Ion Ceban vor să lase Chișinăul fără apă și canalizare, dacă nu va fi MAJORAT tariful până la 24 de lei. Edilul recunoaște că asta ar însemna „ o catastrofa pentru Chișinău”, dar nu cedează

„Premier Energy” a anunțat deja că nu va deconecta punctele strategice ale „Apă-Canal Chișinău”. Cunoaștem deja că „Apă-Canal Chișinău și „Premier-Energy” au agreat un plan de reeșalonare a datoriilor. Așa că orice decizie de deconectare a apei va fi una politică și va aparține exclusiv primarului”, a subliniat Radu Marian.

Deputatul nu exclude că e necesară o ajustare a tarifului, dar spune că Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) trebuie să facă acest lucru „în baza cifrelor și datelor concrete și nu a șantajului lui Ceban”.

Recent, ANRE a demonstrat că agentul economic a avut devieri pozitive în ultimii ani și că tariful solicitat este de 15 ori mai mare decât unul justificat.

„În conformitate cu legislația în vigoare, tarifele se calculează pentru un an calendaristic, în cazul dat 2022, iar impactul sumar al creșterii prețurilor la energia electrică din 14 octombrie și, ulterior, din 4 noiembrie curent asupra tarifelor pentru serviciul de alimentare cu apă și de canalizare constituie 0,65 lei/m3 și nicicum 10,04 lei/m3, așa cum este solicitat de către operator”, au stabilit reprezentanții ANRE.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Herodot 24.11.2022 12:54

Situatia aminteste de zicala veche - capra face dar oaia trage ponoasele. De asemenea aminteste de situatia din Romania de pana la decembrie 1989, cand agenturi strine, au provocat mai multe crize - alimentare, energetice etc.. Scopul era de a provoca nemultamirea populatiei. Tot odata unora nu le convenea ca Romania sa nu mai aiba datorii externe, ca sa nu depinda de investori. Daca atunci datoria externa a Bucurestiului era ZERO, acum -- e de miliarde. Schema asta se aplica acum si in RM. Coloana V provoaca dezordini publice, fac declaratii incendiare nefondate si ilegale. Un complice aste si presa inculta si servila... Tirajeaza neargumentat si ilegal orice stranut, gest etc al oficialilor. Doar presa ar trebui sa fie un protector al DEMOCRATIEI, dar nu un complice al unor ofiiciali

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

15.03.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Argumente pentru Unir...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md