11:23:54 04.12.2023
Stiri

Maia Sandu pune PUNCT discuțiilor privind DEMITEREA premierului Natalia Gavrilița: „Cred că lucrurile vor merge foarte bine”

Actualitate 18.11.2021 09:13 Vizualizări1856 Autor: Ziarul National
Maia Sandu pune PUNCT discuțiilor privind DEMITEREA premierului Natalia Gavrilița: „Cred că lucrurile vor merge foarte bine”


Președintele Maia Sandu infirmă discuțiile apărute în spațiul public despre o eventuală revocare din funcție a premierului Natalia Gavrilița. Șeful statului spune că apreciază activitatea prim-ministrului, care în termen scurt a reușit să se facă remarcată pe plan internațional și să se bucure de încrederea partenerilor de dezvoltare ai republicii. Președintele Sandu spune că, în cele 100 de zile de la învestire, Guvernul a gestionat eficient criza pandemică și energetică, notează IPN.

Președintele Republicii Moldova a subliniat că nu poate fi vorba despre o eventuală demitere a premierului Natalia Gavrilița. Maia Sandu respinge categoric orice aluzie privind înlocuirea Nataliei Gavrilița la șefia Executivului.

Citește și: Concurență acerbă în interiorul PAS pentru PRIMELE funcții în stat? Maia Sandu ar putea avea un CONTRACANDIDAT la prezidențiale din interiorul PAS: „Am lucrat cu Natalia Gavrilița, cred că are ambiții politice mari…”

„Absolut fals. Nu este un premier de sacrificiu. Este un premier care se descurcă, Natalia Gavrilița este foarte dedicată lucrului pe care-l face. Este tot mai mult respectată la nivel internațional și în comunitatea investitorilor. A avut o prestație foarte bună la Londra, la întâlnirea cu potențialii investitori. Cred că lucrurile vor merge foarte bine sub conducerea doamnei prim-ministru”, a spus Maia Sandu miercuri-seară, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la JurnalTV.

Președintele spune că, de la preluarea mandatului, actualul Executiv a fost preocupat cu crearea echipei, fiind în continuare în căutare de oameni profesioniști și integri pentru diferite funcții guvernamentale. În plus, Executivul n-a avut la dispoziție prea mult timp pentru adaptare, fiind lovit din primele zile de activitate de criza COVID-19 și de criza energetică.

„Guvernul s-a confruntat cu criza pandemică, cea a gazelor naturale și problema creșterii prețurilor. Pentru că l-a începutul pandemiei s-a produs mai puțin, a fost un declin economic, iar acum cererea crește, oferta este mai mică decât cererea și asta creează inflație la nivel global, iar R. Moldova este foarte afectată de creșterea prețurilor la nivel internațional. Guvernul nu poate să influențeze acest proces, motivul acestor creșteri este dincolo de procesele din R. Moldova. Ce trebuie să facem noi, este să creștem veniturile, iar asta nu se întâmplă peste noapte”, a mai spus Maia Sandu.

Președintele Maia Sandu spune că reforma justiției rămâne prioritatea de bază a actualei guvernări, evaluarea externă a procurorilor și judecătorilor fiind cea care va duce la curățarea sistemului de elemente corupte. Șeful statului spune că și-ar fi dorit ca procesul evaluării să înceapă cât mai curând, însă documentul ar urma să fie aprobat de Parlament abia în următoarele luni. Potrivit conceptului evaluării externe a judecătorilor și procurorilor, urmează să fie create o misiune internațională de monitorizare și o comisie de evaluare. Judecătorii și procurorii vor fi evaluați prin prisma integrității și profesionalismului.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md