20:14:22 18.06.2021
 
Stiri

Premierul Chicu se ÎNCĂPĂȚÂNEAZĂ și forțează pentru a treia oară asumarea răspunderii în fața Parlament, deși opoziția e gata să voteze modificările la bugetul de stat. „Maia Sandu face tot ce poate ca să BLOCHEZE finanțarea țării”

Actualitate 06.07.2020 09:19 Vizualizări1645 Autor: Ziarul National
Premierul Chicu se ÎNCĂPĂȚÂNEAZĂ și forțează pentru a treia oară asumarea răspunderii în fața Parlament, deși opoziția e gata să voteze modificările la bugetul de stat. „Maia Sandu face tot ce poate ca să BLOCHEZE finanțarea țării”


Premierul Ion Chicu va fi prezent și astăzi în Parlament, începând cu ora 14.00, unde pentru a treia oară va încerca să-și asume răspunderea pentru modificarea bugetului de stat, deși reprezentanții opoziției au declarat la unison că vor vota toate proiectele menite să ajute cetățenii R. Moldova, dar acestea trebuie să treacă prin Parlament, prin procedură normală.

Premierul a criticat opoziția pentru faptul că nu a asigurat cvorumul necesar pentru ca Guvernul să poată prezenta asumarea de răspundere. În speță, Chicu s-a referit la Maia Sandu, principala potențială contracandidată a lui Igor Dodon de la prezidențialele din toamnă.

Citește și: Maia Sandu acuză Cabinetul Chicu de LAȘITATE: „Guvernul lui Dodon trebuie să nu mai facă circ și să-și dea demisia, fiindcă el e problema, nu soluția”

„Nu are Maia Sandu și alții niciun temei constituțional să blocheze activitatea Guvernului. Nicio persoană fizică, fie Maia Sandu, fie partenerul ei Candu nu au dreptul să obstrucționeze activitatea guvernului. Sper foarte mult că la ora 14.00 acești politicieni se vor gândi la țară și vor oferi guvernului posibilitatea să muncească”, a declarat astăzi Chicu, după ședința cu participarea președintelui republicii și a spicherului.

De asemenea, Ion Chicu susține că actualul Parlament trebuie dizolvat, iar decizia va fi luată în funcție de prezența sau absența opoziției în Parlament. „Actualul Parlament s-a discreditat în fața societății și obiectivul principal este dizolvarea lui. O să urmărim ce se va întâmpla astăzi la ora 14.00, iar ulterior, în funcție de comportamentul acestor politicieni, vom decide cum mergem mai departe”.

Totodată, Chicu s-a plâns că Maia Sandu ar bloca cele 100 de milioane de euro de la UE. „În rectificare bugetului sunt cele 100 de milioane de euro de la UE. Faptul că Maia Sandu blochează și finanțarea din partea UE, așa cum a făcut și în cazul creditului rusesc, vorbește de un singur lucru: face tot ce poate ca să blocheze finanțarea țării. Principalul să facă așa așa cum dorește ea. Dacă nu facem rectificările pentru care Guvernul își asumă răspunderea, atunci nu putem primi 100 de milioane de euro de la UE”, a spus Chicu.

Acesta speră că astăzi, la ora 14.00, vor fi cel puțin 51 de deputați la ședința Parlamentului.

„Sper că această criză politică declanșată de politicienii iresponsabili va fi depășită la ora 14.00. Dacă nu va fi așa, atunci vom lua unele decizii”, a punctat Chicu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

V. Cretu 06.07.2020 09:37

Nu e capabil să realizeze modestia propriilor înzestrări și nu poate scăpa de aroganță și superficialitate. E contaminat de mult, de virusul ”sovietic” - eu sunt șeful, voi sunteți proștii, voi sunteți șeful, eu sunt prostul..

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2021 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ne amenință Ru...

14.06.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu pași mici s-a mer...

11.06.2021 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Plahotniuc s-a întor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md