03:30:51 12.08.2020
 
Stiri

Maia Sandu acuză Cabinetul Chicu de LAȘITATE: „Guvernul lui Dodon trebuie să nu mai facă circ și să-și dea demisia, fiindcă el e problema, nu soluția”

Actualitate 05.07.2020 14:10 Vizualizări1326 Autor: Ziarul National
Maia Sandu acuză Cabinetul Chicu de LAȘITATE: „Guvernul lui Dodon trebuie să nu mai facă circ și să-și dea demisia, fiindcă el e problema, nu soluția”


Nu-și mai pot ascunde „incompetența” și ar încerca „să fugă ca niște lași”, pentru că nu au curajul să recunoască faptul „că au dat-o în bară”.

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, acuză Guvernul Chicu că „după ce a adus țara la sapă de lemn, caută motive să plece”.

„După ce a adus țara la sapă de lemn, Guvernul lui Dodon caută motive să plece. Dar nu are curajul să recunoască public că a dat-o în bară, că i-a scăpat situația de sub control – oamenii se îmbolnăvesc, sărăcesc, iar țara este total izolată de restul lumii. Până acum Chicu i-a făcut responsabili pentru dezastrul din ţară pe toţi de-a valma: Guvernul Sandu, opoziţia, diaspora, Parlamentul European, România, Curtea Constituţională şi toţi cetăţenii Republicii Moldova luaţi împreună. Acum, când nu mai pot ascunde propria incompetență, încearcă să fugă ca niște laşi de răspundere, şantajând Parlamentul că, dacă nu acceptă asumarea de răspundere, îşi dau demisia”, comentează Maia Sandu pe Facebook.

Politiciana subliniază că legile trebuie votate în Parlament, spunând că acum ar exista voturi necesare pentru majorarea salariilor medicilor, nu ca în noiembrie anul trecut, atunci când Guvernul Sandu și-a asumat răspunderea „pentru că nu existau 51 de deputați care să susțină reforma justiției”.

„Fracțiunea PAS o să voteze un buget care presupune salarii mai mari pentru medici, compensații pentru pierderile din agricultură, ajutoare pentru economie și eliminarea cheltuielilor inutile. Nimeni nu a anulat Parlamentul, chiar dacă nu există majoritate parlamentară. Noi ne-am asumat răspunderea în noiembrie pentru că nu existau 51 de deputați care să susțină reforma justiției, care ar fi adus în funcție un procuror general independent și nu unul care eliberează hoții din închisoare. Astăzi se vor găsi 51 de voturi în susținerea unui buget pentru oameni. Iar Guvernul lui Dodon trebuie să nu mai facă circ și să-și dea demisia, fiindcă el e problema, nu soluția”, a încheiat Maia Sandu.

Menționăm că Guvernul Chicu și-a asumat, pe 1 iulie curent, răspunderea pentru modificarea bugetului de stat, iar Parlamentul a făcut două tentative de a se întruni, joi și vineri, pentru a legaliza pasul Executivului. Opoziția nu s-a prezentat la ședință, spunând că „Dodon nu poate deconecta Parlamentul când își dorește”, iar o nouă ședință este anunțată pentru luni, 6 iulie. Opoziția insistă ca Guvernul să-și abroge asumarea de răspundere și să trimită proiectele în Parlament, așa cum prevede „procedura normală, legitimă”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


V. Cretu 05.07.2020 15:33

Ce interventie perversa - acelasi lucru (doar cu ]ncalcarea constitutiei)cu asumarea raspunderii si pierderea guvernarii a facut-o si dansa dupa 5 luni de umblare prin pustiu (adica cersitul banilor si indatorarea cetatgenilor)fara nici o reforma clara, ireversibila... Mai mult, nepriceperea a oferit toata puterea lui dodonel...

V. Pădureanu 05.07.2020 17:27

Nemultumirea lui putin de constituitia lui lenin cu privire la dreptul de a se separa de moscova trebuie sa ne grabeasca UNIREA cu tara... daca mai zabovim (incercand cu de alde sandu, nastase si alte 63 de srl partide sa construim "stat prosper") nitel - ne trezim din nou in siberia...

Miticu Mitica 05.07.2020 19:22

Sa fie va rog trimis mesajul Maiei Sandu. Ca sa "o dea in bara" trebuie sa aiba cu ce. Ei de fapt si de drept instrumentul lor este doar o teava de urinat. Prin ei inteleg in ordine Dodon, Chichu, Batrancea, Furculita, Pavel Filip, Nichiforchiuc. Instrumentul doamnei Greceanii este mai consecvent decat al lor.

nicolae 05.07.2020 22:57

Racul,broasca şi o ştiucă... Eu nu ştiu da cei ce scriu comentarii citesc cea ce comentează. eu din cea ce am citin am înţeles că Sandu optează pentru respectarea legii, parlantarizmului, care pot fi doar într-un "stat prosper" cît de cît, şi numai întrun stat cît de cît se poate de sperat la un legislativ normal, şi numai după asta se poade vorbi de "Unire". lucruri simple dar nu pentru raci...

i. potcoavă 06.07.2020 09:13

d-na, ca și ceilalți politicieni din rm, este bolnavă irecuperabil de grandilocvență... Nu au nici o vină personală - e mediul în care s-au format... Cu părere de rău sunt puține șanse de ași schimba modul de gândire..

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md