06:06:18 17.04.2024
Stiri

PAS cere DEMISIA președintelui CEC, după ce acum un an l-a propus în această funcție. Dorin Cimil este acuzat că ar promova INTERESELE lui Dodon ​

Actualitate 16.09.2020 15:59 Vizualizări2002 Autor: Ziarul National
PAS cere DEMISIA președintelui CEC, după ce acum un an l-a propus în această funcție. Dorin Cimil este acuzat că ar promova INTERESELE lui Dodon ​


Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) îi cere lui Dorin Cimil să demisione din funcția de președinte și membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC), în condițiile în care aceeași formațiune l-a propus în această funcție acum un an.

Potrivit PAS, Dorin Cimil ar fi făcut declarații care pun la îndoială „independența și obiectivitatea sa”.

Citește și: INTERVIU // Vladimir Șarban: „După ce se va finaliza astăzi procesul înregistrării prealabile, mâine la prima oră ne vom convoca, vom examina toate propunerile care vin din partea societății civile și vom putea să ne exprimăm poziția”

„Dorin Cimil a fost propus în calitate de membru CEC de către PAS cu intenția ca instituția să devină apolitică, independentă, să apere interesul cetățenilor și să supravegheze cu adevărat organizarea unor alegeri libere și corecte. Am identificat candidatura domnului Cimil din mediul academic, nu din sfera politică, anume din această perspectivă. Cu regret, am asistat la acțiuni și declarații din partea lui Dorin Cimil care pun la îndoială independența și obiectivitatea acestuia”, se arată într-o declarație remisă de partidul Maiei Sandu.

Citește și: VIDEO // CEC a INTERZIS ca resursele financiare acumulate de partidele politice să fie transferate candidaților la PREZIDENȚIALE. Maia Sandu, către membrii CEC: „Decizia m-a lăsat MASCĂ. Așa de repede v-a pus Dodon la colț?”

Formațiunea politică a adus și unele exemple prin care Cimil a demonstrat că nu e obiectiv. „Neluarea măsurilor de anulare a cererilor prealabile false, susținerea propunerii de deschidere nejustificată a secțiilor de votare în Rusia pe baza unor acte falsificate, acceptarea deciziei partizane a CEC față de excluderea partidelor din procesul electoral prezidențial, decizie care este ilegală și îl favorizează pe Igor Dodon.

Citește și: Comisia Electorală Centrală îi răspunde Maiei Sandu: „Modificarea legislației electorale, în august 2019, a fost făcută la inițiativa partidului politic care astăzi vine cu acuzații nefondate”

Având în vedere că Dorin Cimil a dat dovadă de părtinire în exercitarea atribuțiilor sale, prin acceptarea promovării intereselor politice ale unui potențial candidat la alegerile prezidențiale, la comanda lui Maxim Lebedinschi, și astfel a încălcat legea și jurământul depus, solicităm demisia lui Dorin Cimil din funcția de președinte și membru CEC”, se arată în declarația PAS.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md