20:41:00 27.10.2020
 
Stiri

Președintele CEC nu are de gând să DEMISIONEZE, așa cum i-a cerut PAS și Maia Sandu: „Chiar dacă am fost desemnat de către acest partid politic, îmi mențin poziția echidistantă, iar acțiunile mele nu favorizează un anumit concurent electoral”

Actualitate 17.09.2020 14:52 Vizualizări1187 Autor: Ziarul National
Președintele CEC nu are de gând să DEMISIONEZE, așa cum i-a cerut PAS și Maia Sandu: „Chiar dacă am fost desemnat de către acest partid politic, îmi mențin poziția echidistantă, iar acțiunile mele nu favorizează un anumit concurent electoral”


Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, susține că nu are de gând să demisioneze, chiar dacă cererea respectivă a fost formulată de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), formațiune care l-a desemnat în calitate de membru al autorității electorale.

Președintele CEC afirmă că nu a încălcat legea, așa cum pretind Maia Sandu și PAS: „Consider că nu am luat decizii, nu am întreprins acțiuni și nu am făcut declarații care ar constitui o încălcare a legii sau a jurământului depus și ar servi drept temei pentru demisie”.

Citește și: VIDEO // CEC a INTERZIS ca resursele financiare acumulate de partidele politice să fie transferate candidaților la PREZIDENȚIALE. Maia Sandu, către membrii CEC: „Decizia m-a lăsat MASCĂ. Așa de repede v-a pus Dodon la colț?”

De asemenea, Cimil s-a referit și la învinuirile imputate de PAS într-o conferință de presă.

„Am gestionat, în limita competențelor, transparent și corect, procesul de înregistrare prealabilă, am prezentat informații relevante subiectului și am dispus verificarea cererilor depuse la CEC. Urmare finalizării procesului de înregistrare prealabilă, am sesizat autoritățile competente să verifice informațiile sub aspectul veridicității datelor prezentate”, a punctat funcționarul.

Citește și: Controversata CIRCULARĂ aprobată de CEC, contestată la Curtea de Apel Chișinău: „Aceasta este neconstituțională și ABUZIVĂ. Solicităm instanței anularea ei”

Cimil a mai adăugat că nu are nicio legătură cu circulara CEC despre finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale.

„Menționez că nu o susțin, nu am susținut-o, de asta nici nu am semnat-o, iar argumentele le-am expus într-o ședință de lucru cu participarea membrilor CEC. Chiar dacă am fost desemnat de către acest partid politic, îmi mențin poziția echidistantă, iar acțiunile mele nu favorizează un anumit concurent electoral. În deciziile pe care le iau mă conduc strict de principiile legalității, dreptății și independenței, nu mă las și nu mă voi lăsa influențat de vreo forță politică. În contextul celor expuse, continui să-mi realizez atribuțiile conform prevederilor legale. Îmi asum responsabilitatea deplină pentru deciziile luate în calitate de președinte al CEC”, a conchis Dorin Cimil.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.10.2020 16:37 Ziarul National Alecu Reniță // Lăsați-ne în pace, po...

26.10.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Neutralitatea” trăd...

23.10.2020 09:09 Ziarul National Nicolae Negru // De ce se implică Put...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md