20:48:40 04.07.2020
 
Stiri

Partidul „ȘOR” susține că a găsit SOLUȚIA pentru DEBLOCAREA crizei politice din R. Moldova

Politică 23.04.2019 10:15 Vizualizări2196 Autor: Ziarul National
Partidul „ȘOR” susține că a găsit SOLUȚIA pentru DEBLOCAREA crizei politice din R. Moldova


Partidul Politic „ȘOR” susține că a găsit o soluție pentru deblocarea crizei politice de la Chișinău, care durează deja de două luni. Formațiunea condusă de Ilan Șor propune ca să înceapă negocierile între „adevărații stăpâni ai acestor partide - SUA și Rusia”, fără „intermediari”. În același timp, partidul lui Ilan Șor dă asigurări că va continua să-și realizeze programul său electoral.

Prin intermediul unei declarații politice, Partidul „ȘOR” critică faptul că la două luni de la votul dat de cetățeni, care și-au pus speranțele în partidele politice că le vor rezolva problemele, nu s-a făcut nimic.

„Formațiunile politice sunt în discuții interminabile și fără rezultat. Cetățenii țării noastre sunt nevoiți să urmărească nesfârșitele grimase și capricii ale „principalelor forțe politice”, care încearcă astfel să-și ascundă egoismul fără margini și iresponsabilitatea crasă. Imitarea nerușinată a „negocierilor pentru coaliție”, inițial distra, dar deja începe să enerveze”, se arată în declarația lui Ilan Șor.

Sursa citată consideră că partidele din R. Moldova nu sunt independente în luarea deciziilor. „Pentru noi este absolut evident că încăpățânarea lor nu este nicidecum o dovadă a principialității și a integrității politice. Totul este mult mai simplu: ei nu sunt independenți, sunt doar niște marionete controlate de jucători externi. Iată de ce nu sunt în stare, de sine stătător, să ia decizii pe care le așteaptă alegătorii. Este o situație stânjenitoare pentru politicienii unei țări suverane și independente, dar avem ceea ce avem”.

În acest sens, Partidul „ȘOR” propune ca discuțiile dintre aceste partide să înceteze și să înceapă negocierile între adevărații decidenți – forțele din exterior. „Acest format ar putea fi cu mult mai eficient, deoarece părțile interesate vor putea să discute direct, fără intermediari în persoana protejaților lor agitați. Partidul „ȘOR” este gata să creeze toate condițiile pentru o întâlnire dintre reprezentanții SUA și ai Federației Ruse ca să clarifice situația politică din R. Moldova. Așa va fi mai corect. Negocieri directe dintre adevărații stăpâni ai partidelor politice ar putea fi ieșirea din situația creată”, propune formațiune politică.

Ilan Șor a mai adăugat că formațiunea sa, ajunsă pentru prima dată în Parlament datorită unui program electoral și a unui plan concret de dezvoltare a R. Moldova, va continua să facă ceea ce le-a promis oamenilor. „Partidul Politic „ȘOR”, care reprezintă în mod exclusiv interesele alegătorilor săi, ale întregului popor multinațional moldovenesc, va continua între timp să-și realizeze programul său electoral, promisiunile pe care le-a făcut în fața cetățenilor țării. Noi nu avem nevoie de permisiunea ambasadelor străine ca să aducem lumină în satele moldovenești și să construim drumuri calitative”, a conchis Ilan Șor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

01.07.2020 13:56 Ziarul National Vasile Nedelciuc: OPRIȚI CĂRUȚAȘUL

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md