22:12:58 12.04.2021
 
Stiri

Ordonanța PCCOCS, prin care două imobile din centrul Chișinăului au trecut în posesia lui Veaceslav Platon, ANULATĂ de procurorul general Stoianoglo

Actualitate 07.04.2021 13:59 Vizualizări1278 Autor: Ziarul National
Ordonanța PCCOCS, prin care două imobile din centrul Chișinăului au trecut în posesia lui Veaceslav Platon, ANULATĂ de procurorul general Stoianoglo


Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a admis plângerile SRL „Continental Business Invest” și SRL „SCM Development Mol” și a dispus anularea a șase ordonanțe emise anterior de PCCOCS, prin care două imobile au fost recunoscute drept corpuri delicte și sechestrate.

Potrivit Procuraturii Generale, este vorba despre „Casa Modei”, amplasată pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 182, și fosta clădire ASITO de pe bd. Bănulescu Bodoni 57/1, care, conform încheierilor judecătorilor de instrucție, au fost transmise în posesia și folosința SRL „Interprimcolect” și , respectiv, „Pavrapid” SRL, beneficiar efectiv al cărora este cetățeanul Veaceslav Platon.

Citește și: VIDEO // Veaceslav Platon, în centrul unui nou SCANDAL. Acesta este acuzat că a preluat, prin intermediul unui atac raider, două imobile din centrul Chișinăului: Vladimir Russu: „Este ajutat de procurori și JUDECĂTORI”

„Decizia procurorului general este întemeiată pe constatările, în ordine de control ierarhic superior, potrivit cărora soluțiile procuraturii specializate au avut la bază interpretarea și aplicarea incorectă a normelor procesual-penale și au intervenit neîntemeiat în dreptul fundamental de proprietate”, se arată în comunicatul Procuraturii Generale.

Citește și: PCCOCS infirmă acuzațiile omului de afaceri Vladimir Russu: „Aceasta a fost unica opțiune procesuală”

Astfel, Alexandr Stoianoglo a restabilit drepturile SRL „Continental Business Invest” și SRL „SCM Development Mol”, beneficiar efectiv al cărora este cetățeanul Vladimir Russu, dispunând restituirea celor două imobile proprietarului.

Fondatorul Holdingului „Accent Group”, Vladimir Russu, a declarat la finele lunii martie că este victima unui atac raider, după ce proprietățile sale, prin intermediul unei hotărâri a Judecătoriei municipiului Chișinău, sediul Ciocana, au fost transmise în folosința lui Veaceslav Platon sau a companiilor lui, una dintre care figurează în Raportul Kroll. Omul de afaceri susține că, „ajutat de judecători și procurori, Platon a preluat, prin atac raider, două imobile de la SRL „SCM Development Mol”, firma care aparține lui. Este vorba despre „Casa Modei” de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 182 și fosta clădire ASITO de pe strada Mitropolit Bănulescu-Bodoni, 57/1”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Cehov

09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md