04:50:44 18.05.2021
 
Stiri

PCCOCS infirmă acuzațiile omului de afaceri Vladimir Russu: „Aceasta a fost unica opțiune procesuală”

Actualitate 26.03.2021 18:57 Vizualizări1514 Autor: Ziarul National


PCCOCS infirmă acuzațiile omului de afaceri Vladimir Russu: „Aceasta a fost unica opțiune procesuală”

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) infirmă acuzațiile aduse de omul de afaceri Vladimir Russu, care s-a plâns astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, pe faptul că proprietățile sale private au fost transmise în folosința lui Veaceslav Platon sau a companiilor acestuia, cu „ajutorul procurorilor și judecătorilor”.

„PCCOCS infirmă criticile aduse procurorilor de către cetățeanul Vladimir Russu. Astfel, pe dosarul vizat, procurorii au aplicat măsuri asiguratorii: punerea sub sechestru și recunoașterea în calitate de corp delict a bunurilor ce constituie obiectul infracțiunii.

Ulterior, partea vătămată a solicitat darea în folosință și posesie a bunurilor, fapt respins de către procurorii responsabili de caz și menținut de procurorul ierarhic superior. Examinând contestațiile împotriva actelor procurorilor, judecătorul de instrucție, susținut de magistrații de la Curtea de Apel, au obligat procurorii să transmită bunurile menționate în folosința unei părți anume. Procurorii s-au conformat hotărârii, aceasta fiind unica opțiune procesuală”, se arată în reacția PCCCOCS.

Fondatorul Holdingului „Accent Group”, Vladimir Russu, a declarat astăzi că este victima unui atac raider, după ce proprietățile sale, prin intermediul unei hotărâri a Judecătoriei municipiului Chișinău, sediul Ciocana, au fost transmise în folosința lui Veaceslav Platon sau a companiilor lui, una dintre care figurează în Raportul Kroll.

Omul de afaceri susține că, „ajutat de judecători și procurori, Platon a preluat, prin atac raider, două imobile de la SRL „SCM Development Mol”, firma care aparține lui. Este vorba despre „Casa Modei” de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 182 și fosta clădire ASITO de pe strada Mitropolit Bănulescu-Bodoni, 57/1”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine va ridica mănuș...

14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md