23:47:51 11.08.2022
Stiri

Ion Ceban CONTRAATACĂ „din Maldive”, după ce a fost acuzat că a pus la cale o SCHEMĂ de falimentare a Î.M. „Infocom”: „Noul director a depistat mai multe încălcări admise de fostul conducător, care era afiliat PAS”

Actualitate 05.01.2022 11:23 Vizualizări3820 Autor: Ziarul National
Ion Ceban CONTRAATACĂ „din Maldive”, după ce a fost acuzat că a pus la cale o SCHEMĂ de falimentare a Î.M. „Infocom”: „Noul director a depistat mai multe încălcări admise de fostul conducător, care era afiliat PAS”


Primarul general al capitalei, Ion Ceban, respinge acuzațiile Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), potrivit cărora ar fi pus la cale o schemă de falimentare a Întreprinderii Municipale „Infocom”, după ce l-a numit „pe ascuns” în funcția de director interimar al întreprinderii pe Sergiu Ceban. Primarul general afirmă că nu ar avea nicio legătură de rudenie cu directorul interimar, iar „agitația” celor de la PAS ar fi fost provocată de un control intern demarat la „Infocom” de noul director.

Într-o intervenție pe Facebook, Ceban a ținut să precizeze că se află în carantină, deoarece un membru al familie sale este infectat cu COVID-19.

Citește și: VIDEO // Fracțiunea PAS din CMC îl acuză pe primarul Ion Ceban că ar orchestra un „ATAC RAIDER” la „INFOCOM”: „Furt al proprietății municipale în valoare de circa 10 milioane de lei”

„În ultimele zile, unii mă acuză că mai nu stau pe vârful Everestului, că sunt în vacanță în Maldive… Am văzut o serie de comentarii în acest sens făcute de exponenții actualei guvernări – deputați, tot felul de miniștri, care trebuie să-și caute de treabă. Sunt acasă, familia îmi este bolnavă. Astăzi urmează să mai fac un test, să văd dacă sunt pozitiv sau negativ. Suntem bine, iar eu muncesc de acasă”, a spus acesta.

Ceban a răspuns și acuzațiilor formulate ieri de PAS, în legătură cu Î.M. „Infocom”.

„Care e frustrarea PAS în legătură cu activitatea Î.M „Infocom”? Acolo se află, deocamdată, un director interimar. Este un tânăr care nu-mi este nici rudă și nici prieten, așa cum manipulează unii. El a început să verifice cum sunt desfășurate lucrurile la întreprindere și a depistat mai multe lucruri, care au avut loc în perioada fostului director, care era afiliat PAS, în speță lui Vasile Grădinaru, actual deputat PAS. Fostul director a fost demis în baza unei decizii a instanței de judecată, deoarece a delapidat fonduri. Nu e vinovat primarul că el avea o mână păroasă și era afiliat PAS.

În ultimele 15 zile de aflare în funcție, fostul director a semnat mai multe acte, inclusiv un contract de achiziție a publicității web, în valoare de 119 mii de lei. La fel au fost depistate unele cheltuieli ce țin de reparația automobilului… Aceste cheltuieli depășesc valoarea automobilului. Au mai fost depistate licitații trucate. Sunt foarte multe încălcări, iar cei din PAS știu foarte bine că actualul director a pornit o investigație în acest sens. Iată de ce cei de la PAS se agită foarte mult acum. Cei de la PAS să răspundă unde sunt banii de la „Infocom”, care au fost delapidați de colegul lor. Plus la asta, s-a folosit baza de date a „Infocom” în interesul PAS”, a acuzat Ceban.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md