16:51:47 25.09.2022
Stiri

VIDEO // Fracțiunea PAS din CMC îl acuză pe primarul Ion Ceban că ar orchestra un „ATAC RAIDER” la „INFOCOM”: „Furt al proprietății municipale în valoare de circa 10 milioane de lei”

Actualitate 04.01.2022 10:10 Vizualizări2715 Autor: Ziarul National
VIDEO // Fracțiunea PAS din CMC îl acuză pe primarul Ion Ceban că ar orchestra un „ATAC RAIDER” la „INFOCOM”: „Furt al proprietății municipale în valoare de circa 10 milioane de lei”


Primarul Ion Ceban este acuzat de faptul că ar fi pus la cale o schemă de falimentare a Întreprinderii Municipale „INFOCOM”, după ce l-a numit „pe ascuns” în funcția de director interimar al întreprinderii pe Sergiu Ceban, un apropiat al său.

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău, aflată în opoziție, susține că această numire ar fi fost făcută cu scopul de a prelua baza de date a „INFOCOM” în scopuri comerciale private și falimentarea acesteia.

„Bugetul municipiului Chișinău va fi prejudiciat cu milioane de lei. Sergiu Ceban este fondatorul și directorul companiei SRL eBloc Group, care prestează servicii de gestionare și administrare pentru blocuri locative din R. Moldova. Baza de date a peste 80% din locuințele municipiului Chișinău deținută de ÎM „INFOCOM” le-ar fi de mare folos pentru a-și extinde activitatea și veniturile personale ale familiei Ceban. Sergiu Ceban, prin acțiunile sale din postul pe care îl deține, face abuz de putere și atac raider asupra ÎM „INFOCOM”. Acesta în mod intenționat acaparează baza de date și informațiile confidențiale ale proprietarilor de apartamente din mun. Chișinău. Este un furt al proprietății municipale în valoare de circa 10 milioane de lei”, se arată într-un comunicat de presă al PAS.

Aceeași sursă precizează că „atacul raider” asupra întreprinderii se va realiza prin falimentarea artificială cu preluarea activelor.

„Dacă nu le va reuși, atunci omul primarului, Sergiu Ceban, va copia baza de date și va prelua softul pentru a fura din numărul de clienți al „INFOCOM”-ului, ceea ce va duce la o scădere drastică a veniturilor întreprinderii municipale. (...) Fracțiunea PAS din CMC nu va permite falimentarea întreprinderii municipale. Au fost depuse un șir de sesizări la CNA și Procuratura Generală pentru investigarea tuturor circumstanțelor legate de numirea lui Sergiu Ceban la „INFOCOM” și a acțiunilor acestuia în cadrul întreprinderii. Totodată, Fracțiune PAS din CMC va solicita instituțiilor abilitate să analizeze și acțiunile primarului Ceban sub aspect infracțional”, cităm din comunicatul fracțiunii PAS din CMC.

Primarul de Chișinău, Ion Ceban, nu a comentat deocamdată acuzațiile lansate de opoziția din CMC.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.09.2022 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un test pentru intel...

21.09.2022 13:53 Ziarul National Nicolae Negru, despre zăngănitul arme...

19.09.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șor își scoate din n...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md