18:06:47 04.08.2021
 
Stiri

Guvernul Chicu face ANGAJĂRI: Nou secretar general al Executivului și șef la IGP. Numele noilor secretari de stat la diferite ministere

Politică 19.11.2019 15:12 Vizualizări5197 Autor: Ziarul National
Guvernul Chicu face ANGAJĂRI: Nou secretar general al Executivului și șef la IGP. Numele noilor secretari de stat la diferite ministere
Liliana Iaconi


Guvernul condus de Ion Chicu, întrunit astăzi în prima ședință după învestire, a operat mai multe demiteri și numiri în funcție. Cabinetul a demis în mare parte secretarii de stat din Guvernul Sandu și a numit alte persoane în aceste funcții, unele dintre care au activat și în Guvernul Filip.

Astfel, Liliana Iaconi a fost desemnată în funcția de secretar general al Guvernului. Iaconi a lucrat până acum la Ministerul Finanțelor (MF), inclusiv atunci când Ion Chicu deținea funcția de ministru.

Totodată, Executivul i-a eliberat din funcții pe secretarii de stat de la Ministerul Finanțelor, în baza cererilor depuse, și i-a numit în loc pe Iurie Pașinschi - secretar general de stat al MF, pe Tatiana Ivanicichina, Angela Voronin și Dorel Noroc în funcțiile de secretari de stat la același minister.

Și secretarii de stat de la Ministerul Economiei și Infrastructurii au plecat. Funcțiile acestora au fost ocupate de Vitalie Tarlev și Mihai Lupașcu.

Noul secretar de stat de la Ministerul Afacerilor Interne va fi Mariana Grama, care a activat până acum la Ministerul Apărării.

Tot astăzi, șeful interimar al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Gheorghe Balan, a fost eliberat din funcție, după ce a prezentat un raport de demisie.

În locul acestuia, la șefia IGP a fost numit Vadim Cojocaru, care a activat anterior în sistemul penitenciar și la Centrul Național Anticorupție.

Secretarii de stat de la Ministerul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru și Dmitri Rusu, au scris cereri de demisie, iar în loc au fost numiți Radu Foltea și Eduard Serbenco.

La Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene au fost demiși secretarii de stat Dinu Toderașcu și Vladislav Kulminski. Noul ministru Aurel Ciocoi a propus ca ex-bașcanul Găgăuziei, Dmitri Croitor, să fie numit în funcția de Ambasador al R. Moldova în Turcia, iar Mihai Căpățână - în funcția de Consul general al R.Moldova în orașul Frankfurt pe Main (Germania). Oxana Domenti ar urma să fie numită Ambasador în Principatul Liechtenstein, cu sediul la Geneva.

În aceeași ședință a Guvernului au fost demiși toți cei patru secretari de stat de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, dar și un secretar de stat de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Noii secretari de stat la acest minister sunt Nelea Rusu, Djulieta Popescu și Alexandru Holostenco.

Cerea de demisie a lui Andrei Matei din fruntea Companiei Naționale de Asigurări în Medicină a fost acceptată.

Guvernul a acceptat și cererile de demisie a trei secretari de stat de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului - Alexandru Dubălari, Iuliana Cantaragiu și Sergiu Gherciu, și i-a numit în loc pe Mihai Machedon și Tatiana Nistorică.

Tot în ședința de astăzi a fost demis, în baza cererii depuse, șeful Agenției Proprietății Publice, Eugen Moraru.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Elluncect 21.02.2020 09:29

Buy Accutane Paypal http://buycialisuss.com - Buy Cialis Levitra Avantage <a href=http://buycialisuss.com>Cialis</a> Zithromax Swimmers Ear

buy online zithromax 12.02.2021 22:26

zithromax pills [url=https://zithromaxes.com/]zithromax over the counter[/url] what is zithromax for

plaquenil lupus weight loss 24.02.2021 12:55

best erectile vacuum pump [url=https://plaquenilx.com/#]plaquenil immunosuppression[/url] erectile health news

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.08.2021 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Retorica electorală ...

30.07.2021 09:31 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin e nemulțumit d...

26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că trebuie să fie viitorul prim-ministru al R. Moldova, după victoria PAS din alegerile parlamentare anticipate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md