20:22:04 16.01.2022
Stiri

Grosu, despre venirea lui Kozak la Chișinău. „Vizita va fi foarte SCURTĂ și e bine că are loc. Nu există vreo țară în lume căreia îi place ca pe teritoriul ei să existe TRUPE ale altui stat. Va trebui să discutăm și subiectul acesta”

Actualitate 11.08.2021 12:02 Vizualizări11427 Autor: Ziarul National
Grosu, despre venirea lui Kozak la Chișinău. „Vizita va fi foarte SCURTĂ și e bine că are loc. Nu există vreo țară în lume căreia îi place ca pe teritoriul ei să existe TRUPE ale altui stat. Va trebui să discutăm și subiectul acesta”


Autoritățile R. Moldova vor să aibă relații bune cu Federația Rusă, însă asta nu înseamnă că nu vor fi solicitări de retragere ale trupelor rusești din stânga Nistrului, dar și privind distrugerea armamentului din depozitele de la Cobasna, a anunțat astăzi spicherul Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni de la postul public de radio.

Președintele Parlamentului a menționat că șeful adjunct al administrației Președinției Federației Ruse, Dmitri Kozak, va avea o vizită foarte scurtă astăzi la Chișinău și că dânsul nu are programată o întâlnire cu trimisul lui Vladimir Putin.

Citește și: Maia Sandu explică de ce se va întâlni cu trimisul lui Putin la Chișinău

„Vizita este foarte scurtă și de aceea eu nu o să am o întrevedere cu domnul Dmitri Kozak. Dar e bine că această vizită are loc, pentru că sunt subiecte de discutat de pe agenda bilaterală. Cumva, până acum, dialogul cu parlamentarii din Federația Rusă era cumva monopolizat de PSRM. Eu consider că nu a fost bine, pentru că dincolo de pozițiile diferite dintre noi și colegii din Federația Rusă pe anumite subiecte, și e firesc să fie așa, trebuie să existe dialog. Opinia noastră, poziția noastră trebuie să ajungă din prima sursă. Pentru aceasta e nevoie dialog pe linie parlamentară”, a declarat Igor Grosu.

Citește: Șeful adjunct al administrației Președinției Federației Ruse, Dmitri Kozak, vine miercuri la Chișinău, fiind primul oficial străin care ajunge în R. Moldova după învestirea noului Guvern

Oficialul a subliniat că trebuie intensificat dialogul cu partea rusă, inclusiv pe subiecte ce țin de problema transnistreană.

Citește și: ADEVĂRATUL SCOP al vizitei lui Kozak la Chișinău. Nicolae Negru: „Kozak a urzit un nou plan, similar celui din 2003… Moscova vrea să oprească „deriva” Republicii Moldova din „sfera de influență” a Rusiei spre UE și România”

„Colegul meu Vladimir Bolea va fi președintele Comisiei pentru relațiile cu CSI. Vom avea grijă că nu doar reprezentanții PSRM, care știm noi cum distorsionează și manipulează informația… Noi vrem să discutăm și să explicăm poziția noastră cu parlamentarii și senatorii ruși. Trebuie să trecem în revistă problemele pe care le avem. Sunt foarte mulți cetățeni de-ai noștri care muncesc în Rusia și trebuie să discutăm despre garanțiile lor sociale. Trebuie să discutăm despre deblocarea exporturilor mărfurilor noastre pe piața rusească, asigurarea R. Moldova cu resurse energetice, avem problema transnistreană…”, a explicat Igor Grosu.

Sursa citată a dat asigurări că nu va fi trecută cu vederea nici chestiunea ce ține de retragerea trupelor și armamentului rusesc din Transnistria.

„Nu cred că există vreo țară în lumea asta căreia îi place ca pe teritoriul ei să existe trupe ale altei țări. Va trebui să discutăm și subiectul acesta. Așa cum Federația Rusă a transmis câteva semnale… sunt discuții și despre gestionarea, evacuarea sau utilizarea/distrugerea munițiilor de la Cobasna. Sunt subiecte pe care trebuie să le discutăm nu doar prin postări pe rețele de socializare. La masa de dialog se găsesc soluții. Putem merge și noi acolo sau să-i invităm la noi – mă refer la deputați”, a conchis președintele Parlamentului.

De menționat că Dmitri Kozak vine astăzi la Chișinău, unde va avea o întrevedere cu președintele Maia Sandu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, și cu vicepremierul pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Răbdare și discernământ

10.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre „dezvăluiri” ...

07.01.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // A conspirat Tokaev c...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
De ce credeți că s-au scumpit gazele naturale livrate R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md