22:18:11 15.04.2024
Stiri

Dodon ar încerca să convingă RUSIA să impună un preț „CATASTROFAL” la gazele naturale: „Dodon „negociază” la Moscova ÎNGENUNCHEREA Moldovei prin șantaj energetic”

Actualitate 06.10.2021 20:46 Vizualizări15856 Autor: Ziarul National
Dodon ar încerca să convingă RUSIA să impună un preț „CATASTROFAL” la gazele naturale: „Dodon „negociază” la Moscova ÎNGENUNCHEREA Moldovei prin șantaj energetic”


Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Oazu Nantoi, este convins că socialistul Igor Dodon s-ar gândi doar la beneficiile sale și ar încerca să convingă autoritățile Federației Ruse să pună un preț cât mai mare la gazele livrate R. Moldova de către „Gazprom”.

„Dodon „negociază” la Moscova îngenuncherea R. Moldova prin șantaj energetic - impunerea unui preț catastrofal la gazul livrat, pentru a provoca șoc social și haos politic. În plus, după semnarea, la 27 septembrie, a contractului de livrare a gazului din Rusia în Ungaria - ocolind sistemul de tranzitare a Ucrainei și scăderea volumului de gaz rusesc tranzitat prin Ucraina cu începere din 1 octombrie, lista întrebărilor în legătură cu „vizita” lui Dodon se extinde.

Cu alte cuvinte, trădarea n-are limite”, a precizat Nantoi într-o postare pe Facebook.

De menționat că socialistul Dodon a plecat ieri la Moscova, iar astăzi a declarat că s-a întâlnit cu adjunctul șefului Administrației de la Kremlin, Dmitri Kozak, reprezentant special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu R. Moldova.

„În cadrul vizitei de lucru la Moscova, în calitate de președintele al Comisiei legislative pentru relațiile între Parlamentul R. Moldova și Adunarea Federală a Federației Ruse și în calitate de membru al grupului parlamentar de prietenie cu Rusia, am avut o întrevedere cu Dmitri Kozak. Am discutat un șir de subiecte ce țin de dezvoltarea și fortificarea parteneriatului strategic între două state. Am stabilit importanța asigurării unei dinamici pozitive pe pozițiile în care avem interese reciproce”, a scris Dodon pe o rețea de socializare.

Citește și: Dodon arată din deget GUVERNĂRII de la Moscova: „Prețul la gaze în Europa a ajuns la 1 900 de dolari. Justiția televizată nu vă va ajuta la nimic…”. Când urmează să revină socialistul acasă, după ce a fost acuzat că a FUGIT

Tot astăzi, Dodon a avertizat guvernarea PAS că prețul la gaze a ajuns astăzi la 1 900 de dolari. „În timp ce la Chișinău guvernarea merge pe calea lui Plahotniuc, capturează instituțiile statului și organizează maski show, R. Moldova plătește deja 800 de dolari pentru gaz, când alte țări cu guvernări mai responsabile plătesc 250 - 300 de dolari. Din păcate, pentru cetățenii noștri greul abia începe, fiindcă în Europa gazul deja a ajuns la 1 900 de dolari, guvernarea PAS așa și nu a negociat un preț avantajos pentru R. Moldova, iar valul înghețului încă urmează să vină”, a avertizat Dodon de la Moscova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md