22:20:09 09.05.2021
 
Stiri

Dodon și PSRM vor să CEDEZE guvernarea. Socialiștii NU își doresc anticipate și insistă pe un GUVERN „format din oameni profesioniști”, propus de Maia Sandu

Actualitate 01.12.2020 18:52 Vizualizări2771 Autor: Ziarul National
Dodon și PSRM vor să CEDEZE guvernarea. Socialiștii NU își doresc anticipate și insistă pe un GUVERN „format din oameni profesioniști”, propus de Maia Sandu socialistii.md


Președintele în exercițiu, Igor Dodon, susține că este de acord ca la Chișinău să fie instalat un nou Guvern propus de Maia Sandu. Declarația a fost făcută astăzi, după ședința fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor (PSRM).

„Fracțiunea PSRM a luat act de refuzul Maiei Sandu de a-și asuma guvernarea țării. Suntem gata în continuare să susținem un Guvern propus de Maia Sandu, dacă acesta va fi format din oameni profesioniști, și o îndemnăm să înceapă discuțiile cu toate grupurile parlamentare în acest sens”, a scris Igor Dodon pe canalul său de Telegram.

Citește și: Maia Sandu susține că Guvernul Chicu trebuie să ducă la bun sfârșit procesul care vizează elaborarea și aprobarea bugetului republicii pentru anul 2021, după care să fie declanșate alegeri parlamentare anticipate

Igor Dodon a mai adăugat că, în cadrul ședinței de astăzi, deputații PSRM și-au reiterat sprijinul pentru proiectele principalelor legi bugetar-fiscale ale R. Moldova pentru anul 2021.

„Aceste legi importante trebuie adoptate până la sfârșitul anului, pentru a fi promulgate și să intre în vigoare din 1 ianuarie 2021. Ar fi o mare iresponsabilitate față de cetățeni să lăsăm țara fără principalele legi financiar-bugetare. Cu atât mai mult că bugetul de stat prevede majorări de salarii în sistemul bugetar chiar din 1 ianuarie. La fel, sunt prevăzute mai multe îmbunătățiri fiscale, care să ajute la bunăstarea oamenilor, dar și la dezvoltarea afacerilor”, a precizat Igor Dodon.

Socialiștii s-au referit și la recentele declarații ale Maiei Sandu, care a reiterat că Rusia trebuie să retragă trupele GOTR de pe teritoriul R. Moldova. În opinia reprezentanților PSRM, aceste declarații ar tensiona situația.

„Anumite afirmații necumpătate în raport cu cetățenii din Transnistria, pe care-i numesc „separatiști”, dar și alte declarații neprietenești la adresa Rusiei au generat diverse analize și scenarii, care includ și pericolul dezghețării conflictului de pe Nistru”, a punctat liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță.

Președintele ales, Maia Sandu, a declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că nu crede în „intențiile pozitive” ale predecesorului său, în contextul propunerii acestuia de de a-și crea Guvernul propriu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Tarnacop 01.12.2020 19:38

Dodon vrea sa procedeze ca psdistii lui Dragnea - sa-si destitue propriu guvern - dupa ce a adus tara la sapa de lemn ? Chicu deja de doua ori a facut o CACA mare si vrea s-o sterpeleasca fara sa raspunda pentru celea comise.

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md