17:15:59 18.05.2024
Stiri

Dodon a dat INDICAȚII deputaților socialiști să-i tragă la răspundere pe trei judecători ai CC. „Vom înainta un proiect de hotărâre a Parlamentului, care va constata faptul uzurpării CC de către Manole, Șova și Roșca”

Actualitate 16.04.2021 09:57 Vizualizări3660 Autor: Ziarul National
Dodon a dat INDICAȚII deputaților socialiști să-i tragă la răspundere pe trei judecători ai CC. „Vom înainta un proiect de hotărâre a Parlamentului, care va constata faptul uzurpării CC de către Manole, Șova și Roșca”


„Fracțiunea Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) va înainta astăzi un proiect de hotărâre a Parlamentului, care va constata faptul uzurpării Curții Constituționale de către trei judecători ai Înaltei Curți (Domnica Manole, Liuba Șova și Nicolae Roșca) în interesul politic al președintelui Maia Sandu, încălcarea jurământului depus în fața Parlamentului și vom cere demisia lor”.

Anunțul a fost făcut de liderul socialiștilor Igor Dodon, după ședința de astăzi a fracțiunii parlamentare a PSRM.

Dodon le-a transmis deputaților socialiști că, prin decizia sa din 15 aprilie, Curtea Constituțională a „discreditat” statul de drept și „a mers pe calea uzurpării puterii în interesul președintelui Maia Sandu, în stilul lui Plahotniuc, în anul 2019”.

„Considerăm că Parlamentul trebuie să dea nota corespunzătoare judecătorilor CC”, a precizat Dodon.

Fostul președinte a adăugat că PSRM nu s-ar teme de alegeri anticipate, deși în ultimele două luni s-a opus dizolvării Parlamentului.

„Alegerile nu pot fi desfășurate în condițiile pandemiei și vom insista ca acestea să aibă loc doar după ce în țară vor fi aduse 1 - 1,5 milioane de vaccinuri anticovid și vor fi vaccinați cel puțin 500 - 600 de mii de cetățeni, prioritar din prima linie și din grupele de risc. Maia Sandu, care acționează în stilul trișorilor și gangsterilor pe principiul scopul justifică mijloacele, nu va putea asigura o schimbare calitativă în bine a societății moldovenești sub sloganurile false ale integrării europene și reformei justiției”, a conchis Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md