07:27:18 24.05.2024
Stiri

Administratorul interimar al Aeroportului Internațional Chișinău și-a dat DEMISIA, invocând BIROCRAȚIE „total nepotrivită unei afaceri”

Actualitate 06.02.2024 10:16 Vizualizări1642 Autor: Ziarul National
Administratorul interimar al Aeroportului Internațional Chișinău și-a dat DEMISIA, invocând BIROCRAȚIE „total nepotrivită unei afaceri” Facebook


Administratorul interimar al Aeroportului Internațional Chișinău, Constantin Vozian, și-a anunțat astăzi demisia printr-un mesaj pe pagina sa de Facebook, la mai puțin de un an de activitate în această funcție, invocând motive „pe cât de banale, pe atât și de complexe” și dorința de a se dedica mai mult familiei.

„În calitate de administrator, 90% din energia și timpul alocat activității este irosit pe respectarea unor proceduri birocratice total nepotrivite unei afaceri, dar mai cu seamă unui obiectiv strategic cum este Aeroportul Internațional Chișinău. Existența unui spectru limitat al atribuțiilor administratorului, obligativitatea de a coordona cu organele de conducere ale întreprinderii a marii majorități a deciziilor, chiar și a multor din ele care valoric nu reprezintă importanță majoră, fac din organul executiv al unei întreprinderi de stat un element care nu are posibilitate să se concentreze pe dezvoltarea durabilă a unei întreprinderi, respectarea formalităților devenind rutina zilnică a unui administrator. (...) Nimic nu este imposibil și sunt sigur că viitoarea conducere a întreprinderii va reuși să demonstreze factorilor de decizie necesitatea abordării diferite din punct de vedere corporativ al managementului unui Aeroport Internațional”, a scris Constantin Vozian pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Vozian, anul 2023 a fost unul dificil pentru aviația civilă din Republica Moldova și pentru Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), după ce una dintre companiile aeriene cu pondere ridicată pe piața serviciilor aeriene a suspendat zborurile, iar un operator aerian național a intrat în insolvabilitate, ceea ce a creat „un gol enorm pe piața serviciilor aeriene”. De asemenea, Constantin Vozian a amintit și despre tragedia de la aeroport, când au fost împușcați mortal, în vara anului trecut, doi oameni ai legii, aflați în timpul serviciului.

„Cererea ridicată față de zbor și oferta scăzută a generat o explozie a prețurilor la bilete. Treptat însă, odată cu anunțarea de către mai multe companii aeriene a intenției de a lansa zboruri pe/de pe Aeroportul Internațional Chișinău, piața s-a echilibrat, prețurile la călătorii începând să înregistreze o dinamică în avantajul consumatorului”, a constatat administratorul demisionar.

Potrivit lui, companii aeriene cu renume internațional au anunțat despre lansarea/ relansarea zborurilor spre/dinspre Aeroportul Internațional Chișinău - Aegean, Baltic Air, Lufthansa, Eurowings, Wizzair, El-Al, Israir, Arkia, Azal etc.

„Sunt sigur că este doar începutul, iar cele mai bune noutăți pentru pasagerii Aeroportului Internațional Chișinău și cetățenii Republicii Moldova abia urmează să fie anunțate. (...) Urez succes noii conduceri și foștilor mei colegi de la întreprindere. Urmează un Aviation Event în premieră în Republica Moldova. Urmează implementarea sistemului de aterizare instrumentală ILS CAT 3. Urmează amenajarea unei noi parcări și foarte mult sper - reabilitarea monumentului istoric al Terminalului Vechi, pentru utilizarea acestuia în calitate de terminal low cost”, a adăugat Vozian.

El a ținut să precizeze că nu a fost impus sau îndemnat să demisioneze și că pleacă din „convingeri personale”.

Menționăm că Vozian a fost numit administrator interimar la AIC în primăvara anului trecut, după ce aeroportul a fost trecut în gestiunea statului, fiind anulat contractul de concesiune cu „Avia Invest”, companie afiliată condamnatului Ilan Șor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md