05:18:26 20.09.2019
 
Stiri

Tunelul de LUMINĂ dintre viață și moarte. Ce este el cu adevărat?

Știri 01.01.2017 12:02 Vizualizări1882 Autor: Ziarul National
Tunelul de LUMINĂ dintre viață și moarte. Ce este el cu adevărat? Sursa: libertateapentrufemei.ro

Trecerea dincolo de viață și tunelul de lumină prin care pleacă sufletul au rămas cele mai mari mistere ale omenirii, studiate de veacuri fără niciun rezultat. Ne mulțumim cu povești și legende, pe care însă știința începe să le demonteze.

Tunelul de lumină dintre viață și moarte este aproape imposibil de explicat.

Credința ne învață să sperăm în viața după moarte, un concept pe care îl regăsim în aproape toate religiile lumii.

Dar, indiferent de explicațiile preoților, nici acum, după secole de istorie, nu suntem lămuriți ce se întâmplă după ce sufletul părăsește corpul.

Dumnezeu a așezat moartea spre sfârșitul vieții, când puterile noastre slăbesc și vine momentul să ne „odihnim”.

Dar sufletul multora dintre noi rămâne tânăr și poate trăi veșnic.

Poate de aceea, aproape toți cei care s-au întors din pragul morții au povestit că sufletele lor erau atrase, prin tunelul de lumină, spre o altă lume în care vom trăi după viață.

De ce văd atât de mulți oameni tunelul de lumină

Senzațiile care preced moartea sunt variate și se crede că depind foarte mult de bogăția spirituală a fiecăruia.

Cu toate acestea, în toate relatările celor care s-au întors de la întâlnirea cu moartea se desprind câteva elemente comune.

Toți au avut senzația că se desprind de corpul fizic și îl lasă în urma lor, toți au simțit că îi atrage un tunel de lumină dincolo de universul lor cunoscut și au avut senzația reală că s-au risipit toate durerile și grijile.

Experiențele lor, adunate în cărți precum „Viața după viață” de Raymond Moody sau „Călătorind spre Omega” de George Ritchie, ne dezvăluie de fapt ceea ce se întâmplă în pragul morții.

Reputatul neurolog american Kevin Nelson crede că are o explicație științifică și logică pentru toate aceste senzații pe care cei mai mulți le pun pe seama credinței și a trăirilor mistice.

În apropierea morții, ne aflăm la limita conștiinței

Prof. Kevin Nelson a studiat experiențele dintre viață și moarte timp de 30 de ani și a analizat fiecare detaliu pe care i l-au relatat pacienții salvați în ultima clipă.

Neurologul american a studiat 55 de cazuri, pacienți care au apelat la el sau oameni aleși la întâmplare care au declarat că au avut șansa să vadă lumea de dincolo.

În opinia sa, fiecare dintre persoanele studiate s-a aflat de fapt la „limita conștiinței” și, în niciun caz, la granița Raiului.

Nelson a explicat fiecare senzație stranie pe care au descris-o pacienții săi și le-a comparat cu momentele de „paralizie” prin care trecem în fiecare zi înainte să adormim profund.

Corpul paralizează, nu mai suntem în stare să ne mișcăm, iar creierul derulează diverse secvențe de peste zi sau amintiri care pot părea foarte reale.

Halucinațiile pe care le au bolnavii în comă sunt asemănătoare viselor și acestea ar putea constitui tunelul de lumină dintre viață și moarte.

„Multe persoane trec prin această stare pentru numai câteva secunde sau minute, până să ajungă la starea de veghe. Aflate «la limita conştiinţei», paralizia, luminile, halucinaţiile şi momentul de visare sunt absolut normale. În timpul unei crize precum stopul cardiac, această stare ar putea explica ceea ce se cunoaşte sub numele de experienţă dintre viaţă şi moarte”, a declarat Nelson.

Sursa: libertateapentrufemei.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

09.09.2019 09:09 Nicolae Negru Congresul PD: resetare sau resemnare?...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md