00:12:33 21.08.2018
 
Stiri

Traian Băsescu ar fi vrut ca Maia Sandu să CANDIDEZE la Primăria Chișinău și nu Năstase, care „NU reușește să-i adune pe toți în jurul său”

Politică 11.04.2018 13:20 Vizualizări1983 Autor: Ziarul National
Traian Băsescu ar fi vrut ca Maia Sandu să CANDIDEZE la Primăria Chișinău și nu Năstase, care „NU reușește să-i adune pe toți în jurul său”

Partidul Unității Naționale (PUN) nu-l înainta pe deputatul Constantin Codreanu în cursa pentru Primăria Chișinău în cazul în care lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, decidea să candideze la alegerile din 20 mai curent. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Partidului „Mișcarea Populară” (PMP), Eugen Tomac.

În opinia deputatului Tomac, Maia Sandu are capacitatea de a aduna în jurul său oamenii, nu și Andrei Năstase, candidat susținut de Platforma „Demnitate și Adevăr”, PAS și PLDM.

„Eu mi-aș fi așteptat ca Maia Sandu să candideze la Primăria Chișinău, susținută de un pol politic mult mai mare. Vedeți că Andrei Năstase nu reușește să-i adune pe toți în jurul său. Maia Sandu ar fi reușit. Dacă Maia Sandu ar fi candidat, atunci în mod clar îl bătea pe candidatul socialiștilor din primul tur”, a declarat Eugen Tomac, în cadrul emisiunii „Important”.

În același context, președintele PMP a menționat că dacă Maia Sandu candida, atunci Constantin Codreanu nu ar fi participat la alegeri. „Dacă Maia Sandu intra în această bătălie, atunci purtam o discuție cu dumneaei și o susțineam”.

Citește și: Maia Sandu recunoaște că membrii PAS ar fi vrut s-o vadă CANDIDÂND la funcția de primar general și că Andrei Năstase i-a forțat mâna: „Nu a fost o mișcare foarte ELEGANTĂ”

Eugen Tomac a explicat și de ce Andrei Năstase nu e candidatul care să strângă în jurul său mai mulți oameni. „Andrei Năstase e un politician care a făcut mari progrese în ultima perioadă, dar uitați-vă la modul prin care a încercat să-și impună candidatura. A trezit foarte multă nemulțumire în rândul propriilor susținători: PAS și PLDM. Nu au fost foarte entuziasmați și mult mai târziu au venit cu mesaje de solidaritate, dar cu dinții strânși. Când intri într-o bătălie cu asemenea miză, trebuie să simți că partidele care îți declară susținerea totală îți sunt aproape. Se simte asta. A încercat să fure startul. Se vede dintr-o parte că nu are tot sprijinul celor care mimează că-l susțin”, a precizat sursa citată.

Amintim că liderul PDA a anunțat că va candida la funcția de primar general fără a avea o discuție prealabilă cu Maia Sandu. Reprezentanții de la PAS și-au luat o pauză destul de lungă până a lua decizia să-l sprijine pe Andrei Năstase.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!


Stiri relevante

timofei 11.04.2018 14:03

Maia ne-a tradat intr-un mod foarte cinic... ea stie bine ca Nastase o sa se alieze din nou cu rusii daca o sa aiba nevoie si o sa puna batista pe tambal dar nu vrea sa se detaseze de dansul(((

Dragos 11.04.2018 14:18

E momeala! Pacat ca dl Basescu seaman mai mult cu un peste-pescar, decat cu un adevarat unionist care sa-i adune pe toti unionistii in jurul PUN-Gutei Traiane de nici doi bani. Multi acoliti ai lui PLahoit ar fi vrut ca dna Maia Sandu sa inghita momeala intinsa ca pe o acadea parfumata. Si astfel, sa se faca o primarita ordinara...Toti cretinii si toate canaliile stiu ca dna Maia Sandu este net superioara tuturor impostorilor, balamutilor, neobolsevicilor si ca locul dnei Sandu este in varful puterii, nu la coada vacii de la primarie, fie ea si cea din capital. Dar de ce dl Basescu nu-I propune lui Plahoit sa candideze, fie in Chisinau, fie la Balti? De ce nimeni nu admite nici in visurile cele mai urate ca canalia Plahateka care ca cum va castiga cinstit, sau prin efractie?...

Dorin 11.04.2018 14:48

Ea era sa adune mult mai multa lume in jurul ei, dar Nastase cu orgoliul lui va pierde campania.

F. Gangan 11.04.2018 15:56

Pentru așa zisul ”timofei”: M. Sandu nu a trădat pe nimeni, îndeosebi pe un individ/comentator cu literă mică. Ea a fost in fața unui act împlinit și amers la un compromis ca să nu ațâțe și mai tare spiritele, totodată demonstrând că nu suferă de egoism politic. E straniu că nu sunt criticați ”independenții” Costiuc și Tofilat, ci anume M. Sandu. Oare de ce? Dacă ea candida, toți eroii vremurilor nostre aveau să o critice și mai a dracului. Așa-i la MAldova.

Dragos 11.04.2018 17:26

Iarasi am fumat. Sa-mi fie iertat pacatul. Muia Sandus Filatus Nu il sustine pe Nastasus Topus. Neghioaba se preface ca il sustine, dar l-a inaintat pe Tofilatus Expertus Energeticus

Polilogu 16.04.2018 14:34

Pentru toti trolli prezenti AICI si ACUM pe post de mari analisti politici ! Va inselati amarnic , fiind ori cozi de topoare putiniste de influenta in opinia publica ori slabi de miunte din nascare ! O spun cu riscul tuturor injuraturilor de care ati putea fi in stare ! O statalitate ”moldoveneasca” alta decat cea romaneasaca este IMPOSIBILA . Cu toate iluziile voastre care nu va lasa in pace si o tot avansati ca fiind valabila . NU e si nu va fi ! Nu pentru ca Romania ar vrea sa va înghita. sa va supuna. sa va alipeasca cu forta . ASTA ROMANIA NU O VA FACE NICIODATA !!! Ci pentru ca REALITATEA UNITARA ROMANEASCA IN SINE este INDESTRUCTIBILA. Pentru Basarabia o alta alternativa este doar rusificarea voastra totala in viitorii 50 de ani . Cu alta cuvinte tot inapoiati si ultra nedezvoltati veti ramane.Nici statalitatea ”moldoveneasca ” ca identitate de sine in UE nu are absolut nicio sansă,pentru simplu fapt ca nu aveti pe cine va baza sa va tina ...spatele, niciun vecin altceva decat slavi . IN CONCLUZIE :REINTREGIREA CU TARA MAMA ESTE SINGURA SANSA A BASARABIEI SI ESTE ULTIMA OCAZIE DE A VA HOTARÎ CE VRETI SA FACETI PENTRU VIITORII 100 DE ANI ,BA CHIAR POATE DEFINITIV ! Asta v-a spus cat se poate de limpede si pe sleau TRAIAN BASESCU !!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md