00:11:37 21.08.2018
 
Stiri

TOP-ul țărilor cu execuții pe bandă rulantă. Aici o simplă greșeală te costă viața

Știri 13.04.2018 16:40 Vizualizări728 Autor: Ziarul National
TOP-ul țărilor cu execuții pe bandă rulantă. Aici o simplă greșeală te costă viața sursa: realitatea.net

Numărul execuțiilor a scăzut ușor în 2017 față de anul anterior, la nivel global, dar nenorocirea este că tot mai multe condamnări la moarte se fac pentru fapte non-violente, cum ar fi traficul de droguri sau blasfemia religioasă.

Nimeni nu știe exact câți oameni sunt executați în China, unde se presupune că este „epicentrul” condamnărilor la moarte, însă partidul comunist are grijă ca totul să se petreacă la adăpostul anonimatului.

În pofida tuturor legilor de drept internațional, un număr mare de condamnări la moarte și execuții din 2017 au fost făcute pentru fapte non-violente, se arată într-un raport al Amnesty International, citat de The Telegraph.

Lista execuțiilor din 2017 este deschisă de Iran, unde 507 oameni și-au pierdut viața în urma unor condamnări sub spectrul legii marțiale. Dintre aceștia, 501 au fost bărbați și doar șase femei.

Cel puțin cinci dintre victimele exterminărilor pe bandă rulantă din Iran erau minori, iar în 13 dintre cazuri „crima” de care se făceau vinovați cei uciși a fost „jignirea adusă divinității”.

Potrivit studiului Amnesty, în Iran condamnații la moarte nu au parte de procese echitabile, iar sentința se bazează de multe ori pe „recunoașteri” obținute în urma torturii.

Pe următoarele locuri în topul execuțiilor din 2017 se află Arabia Saudită - 146 și Irak - 125. Execuții pentru infracțiuni legate de droguri s-au făcut în China, Iran, Arabia Saudită și Singapore.

Unde s-au mai făcut execuții anul trecut: Pakistan (60), Egipt (35), Somalia (24), SUA (23).

În multe țări, se presupune că numărul real al execuțiilor este mult mai mare decât cifrele făcute publice de autorități.

Sursa: realitatea.net

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md