06:51:52 22.10.2021
Stiri

TOP // Cât de INFLUENT este pașaportul moldovenesc în lume

Social 20.04.2015 18:09 Vizualizări3489 Autor: Stela Mihailovici
TOP // Cât de INFLUENT este pașaportul moldovenesc în lume


Experţii companiei de consultanță financiară „Arton” au realizat un clasament al celor mai influente pașapoarte în plan mondial, în funcţie de libertatea pe care ți-o oferă documentul în timpul călătoriilor.

În fruntea topului au fost incluse pașapoartele care permit călătoria fără vize în cele mai multe țări, iar la coadă – actele care limitează accesul în majoritatea statelor.

Pașapoartele moldovenești se clasează foarte bine, în prima jumătate a topului, fiind pe locul 36 din 195 de țări. Moldovenii pot circula fără vize în 97 de state. Înainte de 28 aprilie 2014, când a fost liberalizat regimul de vize cu țările Uniunii Europene, R. Moldova era la coada clasamentului alături de Pakistan, Somalia, Irak sau Afganistan.

La același nivel cu R. Moldova, în topul companiei „Arton” se află statul El Salvador, iar vecinii nostri, ucrainenii, sunt pe poziția 37. Înaintea R. Moldova s-a poziționat Federația Rusă, Muntenegru și Guatemala, cu ale căror pașapoarte se poate călători liber în 98 de state.

Pașaportul românesc este cu mult mai puternic. Se clasează pe locul 17, oferind posibilitatea de a călători fără vize în 128 de țări.

Cele mai influente acte din lume sunt emise de autorităţile din Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie. Cetățenii acestor țări pot călători liber în 147 de state. Urmează paşapoartele Franţei, Germaniei şi Coreei de Sud care oferă posibilitatea liberei călătorii în 145 de țări.

La coada topului sunt actele emise de Sudanul de Sud, Palestina, Myanmar și Insulele Solomon. Locuitorii acestor țări pot călători fără vize doar în 28 de state.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!


"Citiți, invidiați-ma sunt cetățean al RM!" 20.04.2015 20:17

Ucraina încă nu are dreptul de a călători in 26 de state UE dar se apropie de RM - dovada ca au încheiate acorduri cu alte terțe state in afara de UE. R.Moldova n-ar trebui sa rămână in urma Ucrainei si sa încheie si ea acorduri cu cel putin inca 25 de state din afara UE - orientându-se la statele cu care a încheiat acorduri Ucraina si Romania. E o chestiune de prestigiu a tarii, de afirmare in familia celor curca 200 de state de pe glob. R.Moldova ar trebui sa aiba acorduri numaidecât cu statele din familia de limbi latine, inclusiv cu cele din America de sud si din Africa - statele fracofone, precum si cu cele de limba spaniola si portugheza si sa devina o punte de legătura intre aceste tari si statele din grupa de limbi slave. In asa fel ar putea sa obțină ca mai multi studenți străini sa învețe in R.Moldova si invatamantul universitar sa aducă venit dar nu numai pierderi.

Victoria 07.06.2016 19:25

Prostii . Rusii refuza de pasaporte biometrice considerind ca sunt sataniste.Mai intii nici Sectia de Pasaporte nu me-a dat explicatii ce fel de scanare a fetii in timpul foto!!! Cum se explica asta? Priviti Youtube . Mai multa iformatie.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

11.10.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Stoianoglo, dr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md