17:46:54 29.11.2023
Stiri

„Termoelectrica” a conectat la energia termică centralizată aproape 80% din clădirile publice și blocurile de locuit din Chișinău: Agenții economici, universitățile și jumătate din casele particulare nu se grăbesc să apeleze la căldura centralizată

Actualitate 20.11.2023 12:13 Vizualizări840 Autor: Ziarul National
„Termoelectrica” a conectat la energia termică centralizată aproape 80% din clădirile publice și blocurile de locuit din Chișinău: Agenții economici, universitățile și jumătate din casele particulare nu se grăbesc să apeleze la căldura centralizată


„Termoelectrica” S.A. a conectat până în prezent la sistemul centralizat de încălzire 3 459 de grădinițe, școli, spitale, blocuri de locuit sau case particulare din totalul de 4 412, adică 78,39% din clădirile din Chișinău care beneficiază de energie termică centralizată.

Luni, 20 noiembrie, la sistemul centralizat de căldură erau conectate toate cele 145 de grădinițe, 146 sau 89% din școli, 62 sau 83% din instituțiile medicale, 39 sau 38% din instituțiile de învățământ superior, 2 627 sau 93% din blocurile locative, 138 sau 54% din casele particulare și doar 302 sau 37% din clădirile agenților economici.

„Termoelectrica” precizează că este pregătită să conecteze la sistemul centralizat de încălzire toți consumatorii care solicită acest serviciu prin intermediul gestionarului fondului locativ.

Pentru conectare este necesar ca gestionarii blocurilor locative sau administratorii instituțiilor publice să prezinte fișa tehnică de pregătire a instalațiilor de termoficare la sediul teritorial al întreprinderii, în funcție de sectorul din care face parte.

Situația este neclară în cazul a două două blocuri locative - de pe str. Andrei Doga 39/3 și de pe str. Tudor Vladimirescu 20, care nu s-au conectat la sistemul centralizat de încălzire.

Imposibilitatea livrării energiei termice către blocurile menționate supra e cauzată de faptul că la aceste blocuri nu au fost pregătite sistemele interne de încălzire și nu au fost aleși gestionarii de bloc.

„Pentru a asigura buna funcționare a sistemului intern de încălzire, cât și pentru a evita eventualele incidente, „Termoelectrica” a solicitat de mai multe ori consumatorilor blocurilor locative, din str. Andrei Doga 39/3, str. Tudor Vladimirescu 20, să numească un administrator de bloc, capabil să coordoneze și să execute lucrările tehnice necesare pentru demararea sezonului de încălzire. (...) „Termoelectrica” se angajează să colaboreze cu autoritățile locale și cu consumatorii pentru a găsi soluții rapide și eficiente în remedierea acestei situații”, arată compania.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md