06:39:56 06.12.2023
Stiri

Subvenții în avans, de până la 800 000 de lei, pentru proiecte de îmbunătățiri funciare: MAIA a lansat un apel de depunere a cererilor

Actualitate 13.09.2023 17:41 Vizualizări449 Autor: Ziarul National
Subvenții în avans, de până la 800 000 de lei, pentru proiecte de îmbunătățiri funciare: MAIA a lansat un apel de depunere a cererilor MAIA


Deținătorii de terenuri din R. Moldova pot depune cereri de solicitare a subvențiilor în avans pentru proiecte investiționale de îmbunătățiri funciare, ameliorarea și protecția solului.

Suportul statului constituie 80% din valoarea proiectului eligibil ce nu va depăși un milion de lei, anunță Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA).

Apelul de depunere a solicitărilor este deschis până pe 18 octombrie 2023.

Cererile de solicitare a subvenției în avans se depun pentru următoarele submăsuri:

1: Prevenirea și combaterea eroziunii solului;

2: Ameliorarea chimică a solurilor;

3: Conservarea și sporirea fertilității solurilor.

Solicitant al subvențiilor poate fi persoana juridică/ fizică sau unitatea administrativ-teritorială de nivelul întâi, care deține teren în proprietate, posesie sau folosință, înregistrat în modul stabilit de lege, și urmează să implementeze proiectul într-o unitate administrativ-teritorială de nivelul întâi.

Plățile vor fi efectuate în două tranșe:

I Tranșă - 70% din valoarea subvenției, care va fi achitată în condiția prezentării dovezilor cofinanțării din partea Beneficiarului în proporție de cel puțin 20%, din valoarea proiectului investițional;

II Tranșă – 30% din valoarea subvenției, se va efectua în baza cererii de debursare, la darea în exploatare a obiectului investiției și prezentarea actelor confirmative.

Dosarul de solicitare urmează să fie depus de către solicitant la oficiile teritoriale ale Agenției de Intervenții și Plăți în Agricultură din jurisdicția în care solicitantul va efectua investiția.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md