00:51:56 26.06.2024
Stiri

Subalterna lui Serghei Lavrov reclamă un nou „gest neprietenos” al R. Moldova față de Rusia. Ce a nemulțumit-o de această dată pe Maria Zaharova

Actualitate 02.05.2023 14:07 Vizualizări2507 Autor: Ziarul National


Subalterna lui Serghei Lavrov reclamă un nou „gest neprietenos” al R. Moldova față de Rusia. Ce a nemulțumit-o de această dată pe Maria Zaharova

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, reclamă un nou „gest neprietenos” al autorităților de la Chișinău la adresa Federației Ruse, după ce reprezentanților Ambasadei Rusiei nu li s-a permis să monitorizeze primul tur al alegerilor de duminică pentru funcția de bașcan al Găgăuziei.

Potrivit Mariei Zaharova, care și-a făcut un obicei să arunce săgeți spre Chișinău, Moscova urmărește îndeaproape procesele din Găgăuzia, care „are strânse legături culturale, umanitare, spirituale, comerciale, economice și interregionale” cu Federația Rusă.

„Reprezentanții ruși au participat întotdeauna la observarea alegerilor conducerii acestei regiuni. Din păcate, de această dată, spre deosebire de angajații misiunilor diplomatice din alte state, Ambasadei Rusiei în R. Moldova nu i s-a oferit o astfel de oportunitate. Autoritățile moldovenești au respins aceste solicitări. Astfel, Chișinăul a dat din nou dovadă de o abordare neprietenoasă față de Rusia și și-a demonstrat înclinația spre standardele duble”, a scris Zaharova pe Telegram.

Totodată, Zaharova susține că R. Moldova ar fi încălcat prevederile Convenției din 2002 privind standardele pentru alegeri democratice, drepturile și libertățile electorale în statele membre CSI.

„Așteptăm al doilea tur de scrutin și contăm pe faptul că alegătorii vor avea posibilitatea să-și exprime în mod liber voința. Sperăm că noua conducere a regiunii va continua să dezvolte relațiile tradiționale cu țara noastră și regiunile rusești”, a adăugat Zaharova.

De menționat că în turul II al alegerilor pentru funcția de bașcan al Găgăuziei au acces candidații proruși Grigore Uzun și Evghenia Guțul. Uzun este sprijinit de Partidul Socialiștilor din Moldova, iar Evghenia Guțul - de Partidul „Șor”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md