07:58:14 24.09.2023
Stiri

SUA ajută R. Moldova să-și consolideze securitatea și managementul frontierelor pentru contracararea amenințărilor și riscurilor legate de traficul ilicit transfrontalier

Actualitate 19.09.2023 15:46 Vizualizări642 Autor: Ziarul National
SUA ajută R. Moldova să-și consolideze securitatea și managementul frontierelor pentru contracararea amenințărilor și riscurilor legate de traficul ilicit transfrontalier Serviciul Vamal


Guvernul Statelor Unite este concentrat în prezent pe implementarea unui plan de acțiuni ce vizează consolidarea securității și managementului frontierelor în regiunea noastră, cu scopul contracarării amenințărilor și a riscurilor legate de traficul ilicit transfrontalier.

Mesajul a fost transmis astăzi conducerii Serviciului Vamal al R. Moldova de către asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA pentru Programe și Operațiuni din cadrul Biroului de Afaceri Politico-Militare, dna Rachel Shiller, responsabilă de programele și politicile de asistență în domeniul securității.

Oficialul american a apreciat potențialul și eforturile Serviciului Vamal de gestionare eficientă a situațiilor de criză și a reiterat disponibilitatea SUA pentru susținerea în continuare a instituției în sporirea capacităților instituționale pe segmentul activităților operaționale și de analiză strategică.

Un comunicat de presă al Serviciului Vamal arată că interlocutorii au discutat despre situația din regiune și riscurile iminente de securitate la frontiere, precum și necesitatea fortificării capacităților instituționale antifraudă pentru contracararea fenomenului criminalității transfrontaliere.

Conducerea Serviciului Vamal a mulțumit părții americane pentru asistența acordată în consolidarea capacităților autorității vamale, subliniind că Guvernul Statelor Unite ale Americii este un partener strategic de încredere al Republicii Moldova.

„Serviciul Vamal mizează în continuare pe susținerea SUA în implementarea proiectelor și activităților comune, orientate spre securizarea frontierelor și facilitarea comerțului”, cităm din comunicatul instituției.

Menționăm că la întrevedere au mai participat șeful adjunct al Misiunii Ambasadei SUA la Chișinău, Laura Hruby, consilierul regional al Programului Controlul Exporturilor și Securitatea Frontalieră (EXBS) pentru Turcia, Azerbaidjan și Republica Moldova din cadrul Ambasadei SUA la Ankara, Robert Pazos, coordonatorul Programului EXBS în Moldova, Valeriu Cernea, și alți reprezentanți ai Ambasadei SUA la Chișinău.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md