03:18:05 21.07.2024
Stiri

STUDIU // Primul joc video care poate fi folosit medical în TRATAREA unei probleme grave

Știri 07.12.2017 21:03 Vizualizări3115 Autor: Ziarul National
STUDIU // Primul joc video care poate fi folosit medical în TRATAREA unei probleme grave Sursa: playtech.ro


Un studiu a arătat că un anumit joc video ți-ar putea liniști copilul care suferă de ADHD sau îl tratează. Ar putea fi primul joc video cu prescripție medicală.

Akili Interactive Labs a realizat un studiu asupra jocului video pe care-l deține, destinat tratării copiilor cu ADHD. Astfel, acest joc ar putea fi primul joc video cu prescripție medicală. Studiul a fost efectuat pe 348 de copii cu vârste cuprinse între opt și 12 ani, diagnosticați cu ADHD. S-a constat că cei care au jucat jocul timp de patru săptămâni au înregistrat îmbunătățiri semnificative din punct de vedere statistic.

Au fost măsurate atenția și controlul inhibator, comparativ cu copiii cărora li s-a „administrat” un alt joc video. Compania intenționează să-l trimită spre aprobarea sa, în scopuri medicale, la Administrația pentru Alimentație și Medicamente (FDA, în America).

În ciuda rezultatelor pozitive, întrebările despre produs rămân. De exemplu, părinții și medicii au perceput subiectiv aceleași îmbunătățiri ale comportamentului copiilor, indiferent dacă jucau jocul obișnuit sau jocul terapeutic. Și dacă Akili poate obține aprobarea, rămâne să se vadă dacă clinicile și asiguratorii vor îmbrățișa produsul. În plus, jocul video nu a fost testat și în comparație cu medicamentele pentru ADHD sau cu psihoterapia și nu se știe care din cele trei este mai eficient.

Jocul video Akili, care se joacă de pe tabletă, trimite jucătorii pe un râu de lavă topită unde traversează diferite peisaje, ca cel din Frozen, de exemplu, recompensându-i cu stele și puncte, pe măsură ce îndeplinesc sarcinile cerute. Akili vede jocul ca un dispozitiv medical care activează anumite rețele neuronale.

Aceste aplicații se încadrează într-o altă categorie, care ajută pacienții să își gestioneze boala, oferind terapii comportamental cognitive sau care ajută pacienții să urmărească simptomele pe care le au.

Sursa: playtech.roParteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md