03:43:05 26.04.2024
Stiri

STUDIU // Ce nu știai până acum: Nucile şi ULTIMA descoperire

Știri 02.02.2017 09:40 Vizualizări2258 Autor: Ziarul National


STUDIU // Ce nu știai până acum: Nucile şi ULTIMA descoperire sursa: google.ro

Consumate după fiecare masă, aceste fructe împiedică îngroşarea arterelor şi previn bolile de inimă.
Opt nuci pe zi vă ţin arterele flexibile, inima sănătoasă şi previn apariţia atacului vascular cerebral, arată un studiu realizat de cercetătorii americani de la Barcelona ’s Hospital Clinico, apărut în publicaţia „American College of Cardiology”.

Specialiştii citaţi de BBC News va sfătuiesc să consumaţi nuci mai ales după o masă bogată în grăsimi pentru a atenua efectele negative pe care acestea din urmă le au asupra organismului.

Nucile, mai sănătoase decât uleiul de măsline

Cercetarea a constat în monitorizarea a 24 de adulţi, jumătate dintre ei cu un nivel normal al colesterolului, iar cealaltă jumătate cu un nivel ridicat. Participanţii la studiu au primit două porţii de salam bogat în grăsimi şi brânză, pe care le-au consumat la un interval de o săptămâna.

La una dintre porţii, cercetătorii au adăugat cinci linguriţe de ulei de măsline, iar la cealaltă, miezul a opt nuci.

Testele au arătat că atât uleiul de măsline, cât şi nucile au ajutat la reducerea inflamațiilor din artere care apar brusc după o masă bogată în grăsimi saturate şi care, în timp, favorizează întărirea arterelor şi creşte riscul unor boli de inimă şi al atacului vascular cerebral.

Cu toate acestea, spre deosebire de uleiul de măsline, nucile au mai ajutat şi la menţinerea elasticităţii şi flexibilităţii arterelor, indiferent de nivelul colesterolului.

Tratează tulburările de ritm cardiac

Cercetătorii au mai observat că acidul alfa linoleic din nuci poate fi benefic pentru cei cu tulburări ale ritmului cardiac. Ei i-au avertizat pe participanţii la studiu că pot mânca absolut tot ceea ce doresc, cu condiţia să consume şi nuci.

„Acest lucru demonstrează că grăsimile protectoare din nuci înlătura efectele grăsimilor saturate din dietă, pe când o grăsime neutră, precum uleiul de măsline, nu are un rol atât de important”, afirmă Robert Vogel, profesor la University of Maryland, Baltimore.

Pentru că sunt elastice, arterele se pot întinde atunci când fluxul sanguin se îmbunătăţeşte. Consumul de grăsimi întrerupe producerea de oxid nitric de către „căptuşeală” arterelor, necesar pentru menţinerea flexibilă a vaselor de sânge. Nucile mai conţin antioxidanţi şi arginină, un aminoacid folosit de organism pentru a produce oxidul nitric.


Combinaţi nucile cu legume şi pâine

Nucile şi alunele pot înlocui majoritatea nutrienţilor animali în cazul persoanelor vegetariene. Printre nutrienţi se numără cele mai multe vitamine B, fosfor, fier, cupru, potasiu şi proteine.

Ca mai toate proteinele din surse vegetale, cele din nuci şi alune sunt inferioare calitativ celor animale. Cu toate acestea, în combinaţie cu pâine, cereale şi leguminoase (mai ales soia şi linte) se poate obţine gama întreagă şi echilibrată de aminoacizi esenţiali.

Miezul de nucă e bogat în cupru şi zinc, elemente care păstrează sănătatea cardiovasculară

Datorită conţinutului său de minerale, vitamine şi grăsimi vegetale miezul de nucă previne colesterolul şi protejează inima.
Miezul de nuca e bogat în cupru şi zinc, elemente care păstrează sănătatea cardiovasculară, ajută copiii care sunt în creştere şi măresc imunitatea organismului.

De asemenea, nucile sunt indicate persoanelor de vârsta a treia, celor în convalescenţă după boli cronice grave, în special după tuberculoze sau viroze.

Consumate după fiecare masă, aceste fructe împiedică îngroşarea arterelor şi previn bolile de inima.

Nu se recomandă ca nucile să fie consumate în doze prea mari deoarece va puteţi trezi cu spasme stomacale sau dureri de cap. 4-7 nuci sunt mai mult decât suficiente.

Nucile sunt recomandate persoanelor care suferă de artroze, reumatism, anemii, tuberculoză, sifilis, scrofuloză, metrită, enurezis sau afecţiuni ale pielii.

Miezul de nuca are efect laxativ mai ales atunci când este prăjit uşor. În medie, valoarea energetică a 100 de grame de miez de nuca este de 700 kcalorii.

De asemenea, uleiul de nucă, folosit în tratamente externe, ajută la regenerarea şi creşterea firului de păr.

Sursa: eva.ro



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md