06:05:51 17.04.2024
Stiri

VIDEO // Ex-premierul Filip CONTRAATACĂ, după ce a fost acuzat de Igor Munteanu că ar fi protejat o companie specializată în exportul de nuci: „Compania care deține 47% din exporturi nici nu a fost pomenită. Poate primește deja BANI...”

Economie 11.10.2019 13:40 Vizualizări2834 Autor: Ziarul National
VIDEO // Ex-premierul Filip CONTRAATACĂ, după ce a fost acuzat de Igor Munteanu că ar fi protejat o companie specializată în exportul de nuci: „Compania care deține 47% din exporturi nici nu a fost pomenită. Poate primește deja BANI...” captură


Ex-premierul Pavel Filip neagă faptul că ar avea vreo implicație în subiectul exportului de nuci, într-o reacție la acuzațiile lansate ieri de președintele Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, Igor Munteanu, potrivit cărora fostul Guvern a pus în aplicare o schemă care a dus la prăbușirea pieții miezului de nucă din R. Moldova, fiind avantajată o firmă condusă de rudele democratului.

„A fost scoasă de la naftalină povestea de serviciu – istoria cu nucile. Este o istorie pe care o folosesc de fiecare dată în campania electorală. Folosesc această minciună, pentru că nu au altceva. Au făcut o comisie de anchetă la Ministerul Agriculturii și nu au găsit nimic. Au făcut o comisie la Guvern și tot nimic. Acum, această comisie a ajuns la Parlament. Știți de ce? Pentru că în Parlament se fac declarații politice pentru care nu se poartă responsabilitatea”, a declarat astăzi Pavel Filip.

Fostul premier spune că e straniu faptul că Igor Munteanu a vorbit doar despre firma afiliată familiei sale: „Am impresia și aproape certitudinea că a făcut acest lucru, pentru că a început să protejeze pe cel care a monopolizat exporturile de nuci. E vorba de acea companie care avea 47% din exporturi. Nici nu a numit-o. Interesant, poate primește și bani de la acea companie deja. Urmează deja altă comisie de anchetă să stabilească asta”.

Totodată, Filip a criticat faptul că s-a cerut ca, în termen de 48 de ore, să fie majorat prețul de achiziții la miezul de nucă. „Dacă nu, spun ei, atunci vor fi puse în aplicare instrumentele statului. Dar ce înseamnă asta? Cel care încalcă legea trebuie să fie pedepsit. Cred că au o abordare josnică, atunci când îți atacă familia, copiii. Declar cu toată responsabilitatea că nu am avut, nu am și nici nu am de gând să am tangență cu exportul de nuci. Ce debitează ei e o minciună grosolană și ei cunosc acest lucru”, a conchis Filip.

Amintim că Igor Munteanu a declarat ieri că, începând cu finele anului 2016, a fost pusă la cale o schemă care a dus la prăbușirea pieței miezului de nucă din R. Moldova, iar rudele fostului premier și-au triplat exporturile într-un singur an.

„Voi menționa doar compania „Monicol”, care și-a triplat exporturile într-un singur an - de la 1,2 mii de tone la 3,8 mii de tone. După cum se știe, conducerea companiei „Monicol” avea anumite relații de rudenie cu fostul premier Pavel Filip. (...) Rudele lui Pavel Filip au avut de câștigat”, a declarat ieri Munteanu, într-o conferință de presă susținută la Parlament.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md