15:31:40 25.06.2024
Stiri

STUDIU // De ce sunt mai PUTERNICI oamenii care plâng?

Știri 11.04.2017 19:01 Vizualizări2519 Autor: Ziarul National
STUDIU // De ce sunt mai PUTERNICI oamenii care plâng? sursa: eva.ro


Cercetătorii au început să studieze știința plânsului pentru a ne ajuta să înțelegem ce semnificație au lacrimile din perspectivele sociale, psihologice și neuro-științifice. Studiile recente ne arată că plânsul nu numai că este sănătos, ci și ideal pentru o bună sănătate mintală și stabilitate. Iată de ce sunt mai puternici oamenii care plâng!

Motive pentru care oamenii care plâng sunt mai puternici

Plânsul te ajută să eliberezi stresul

Lacrimile au un efect terapeutic. Cu ceva timp în urmă, un biochimist a constatat că lacrimile emoționale transportă mai multe proteine decât lacrimile non-emoționale (cum ar fi lacrimile cauzate de tăierea unei cepe), ceea ce înseamnă că apar schimbări psihologice și fiziologice importante în interiorul corpului atunci când plângi. Lacrimile emoționale care apar în momentele de intensitate emoțională transportă hormoni de stres și reprezintă o cale perfectă de a scăpa de stres.

Plânsul construiește tenacitate mentală

Plânsul reprezintă o modalitate de a-ți recunoaște emoțiile și de a ți le înfrunta. Evitarea sau ignorarea sentimentelor negative poate fi dăunătoare pentru sănătatea ta mentală și poate duce la apariția anxietății și tulburărilor depresive. Sau s-ar putea ca unele persoane să înlocuiască plânsul cu alte mecanisme mai puțin productive, cum ar fi alcoolul sau comportamentele compulsive nesănătoase. Dă-ți ocazia să plângi din când în când, deoarece propria sănătate mentală este importantă și e nevoie de curaj din partea ta pentru a o menține.

Plânsul te ajută să treci peste probleme și să te vindeci

Plânsul reprezintă transformarea stresului în ceva tangibil, iar procesul acesta reduce sentimentele de traumă. Atunci când plâng oamenii din motive emoționale, inițiază un proces de vindecare emoțională. Lacrimile îți permit să externalizezi rănile psihologice într-o formă fizică. De asemenea, te ajută să începi recuperarea.

Plânsul întărește și stimulează relațiile

Lacrimile sunt o reprezentare pozitivă a ceea ce suntem. Lacrimile noastre demonstrează legătura profund emoțională pe care o avem cu lumea înconjurătoare și că ne pasă. Plânsul în fața altor oameni poate lăsa să se vadă o față vulnerabilă a ta și le permite altora să vadă că garda emoțională este căzută. Plânsul în situații deosebit de dificile sau triste, în cazul în care mai multe persoane sunt afectate, obliterează zidurile emoționale și le oferă oamenilor libertatea de exprimare. Legăturile și relațiile sunt întărite atunci când prietenii adevărați plâng împreună.

A fost dovedit științific faptul că oamenii care plâng sunt mai puternici. Nu este vorba că prin plâns sunt rezolvate problemele, însă îți oferă posibilitatea de a-ți elibera stresul.

Sursa: eva.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md