08:58:57 22.02.2024
Stiri

Pași pe care să-i urmezi în perioada sărbătorilor dacă îți pui RELAȚIA la îndoială

Știri 24.12.2018 20:04 Vizualizări1511 Autor: Ziarul National
Pași pe care să-i urmezi în perioada sărbătorilor dacă îți pui RELAȚIA la îndoială sursa: elle.ro


Deși se presupune că sărbătorile ar trebui să fie o perioadă învăluită în râsete și bună dispoziție, pentru unele persoane poate fi chiar opusul.

Presiunea de a găsi cadoul perfect, lipsa timpului sau a banilor, revederea tuturor membrilor familiei, toți acești factori pot cauza destul de mult stres în preajma sărbătorilor. Mai mult decât atât, poți simți stresul și în relație.

Pentru anumite persoane, sărbătorile sunt cea mai frumoasă perioadă din an, pe care de abia o așteaptă pentru a face cumpărături, a asculta colinde sau a merge la petreceri tematice. Pentru alții, însă, urmează doar câteva săptămâni pe care de abia așteaptă să le treacă, iar acest negativism poate intra în contradictoriu cu entuziasmul celeilalte persoane, spun specialiștii în relații. Astfel, se creează conflicte care ajung să ducă la întrebări precum „Mă aflu lângă persoana potrivită?” sau „Ar trebui să ne despărțim?”.

Câteodată, acel sentiment pe care îl ai în preajma sărbătorilor în legătură cu relația ta poate fi un semn că lucrurile nu merg foarte bine în zona amoroasă. Iată ce ar trebui să știi dacă sărbătorile te fac să-ți pui la îndoială relația, pentru că, uneori, este nevoie să faci un pas în spate, să privești situația în ansamblu și să îmbrățișezi Noul An:

Asigură-te că nu cauți imposibilul

Chiar dacă sărbătorile te pot face să te simți puțin ciudat, este important să te asiguri că ești realistă în privința așteptărilor pe care această perioadă le oferă. Ne confruntăm cu destul de multă presiune în viețile noastre, iar sărbătorile o intensifică.

Nu te aștepta să trăiești acele momente perfecte pe care le vezi în fotografiile de pe Instagram. De multe ori, nu sunt nici măcar aproape de realitate. Este foarte ușor să dai vina pe relație atunci când simți că nu trăiești lucrurile pe care ți le-ai imaginat dintotdeauna.

Întreabă-te dacă ar putea fi stres temporar

Câteodată, presiunea responsabilităților din familie sau faptul că nu vă placeți atât de mult familiile te pot învălui, transformându-ți orice urmă de entuziasm în negativism. În aceste momente, adu-ți aminte că sărbătorile nu îți definesc întreaga relație.

Vizualizează-ți strategiile de menajare a stresului

Deși stresul de sărbători este normal, modul în care faci față acestuia are o importanță foarte mare. Specialiștii afirmă că atunci când ambii parteneri vor ca relația să funcționeze, își vor da interesul ca să facă față unei situații stresante într-un mod constructiv. Dacă aceasta este prima perioadă a sărbătorilor împreună, vei descoperi că ai controlul asupra stresului într-un mod atât de diferit, încât nu există o cale de mijloc.

Dacă îți este dificil să cataloghezi această situație într-o problemă serioasă sau doar una temporară, acordă-ți puțin timp ca să procesezi informația. Așteaptă ca sărbătorile să treacă și lucrurile să revină la normal. Dacă observi că, la câteva săptămâni după sărbători, ai aceeași părere, atunci trebuie să purtați o discuție în care să-i semnalezi exact ceea ce te preocupă.

Sărbătorile pot fi foarte stresante pentru o relație, dar acest lucru nu înseamnă că ești lângă persoana nepotrivită. Cântărește-ți foarte bine stările și sentimentele înainte să iei o decizie pe care ai putea să o regreți.

Sursa: elle.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md