05:53:12 10.07.2020
 
Stiri

Stoianoglo nu a vrut să prezinte în Parlament raportul pregătit de Procuratura Anticorupție privind FRAUDA BANCARĂ. Opoziția a răbufnit: „A fost o OFENSĂ pentru toată țara”

Anticorupție 11.12.2019 11:33 Vizualizări2096 Autor: Ziarul National
Stoianoglo nu a vrut să prezinte în Parlament raportul pregătit de Procuratura Anticorupție privind FRAUDA BANCARĂ. Opoziția a răbufnit: „A fost o OFENSĂ pentru toată țara”
Ruslan Popov


Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, l-a trimis astăzi pe adjunctul său, Ruslan Popov, la ședința de astăzi a Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică să spună că nu va prezenta raportul pregătit de Procuratura Anticorupție privind frauda bancară din 2014-215, deoarece abia ieri dosarele au ajuns pe masa sa. De asemenea, procurorul general nu ar avea încredere în șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și din acest motiv mai are nevoie de timp pentru a cunoaște mai multe detalii din dosar.

Popov i-a luat apărarea șefului său, Alexandr Stoianoglo, menționând că acesta „și-a pus mâinile în cap” de ce a găsit la Procuratura Generală. Astfel, procurorul general mai are nevoie de timp pentru a studia materialele dosarului, după care va veni să prezinte un raport în Parlament.

„Domnul Stoianoglo nu are încredere în Viorel Morari. Procurorii din cadrul Procuraturii Generale nu au avut acces la acest dosar, nu putem sa ne asumăm răspunderea pentru toate informațiile prezentate de Procuratura Anticorupție. Nu avem o listă a acestor dosare, a celor pornite, a celor finalizate, respectiv urmează să ne documentăm. Nu pot băga mâna în foc privind datele prezentate. Noi nu am spus că raportul Kroll nu e bun de nimic, dar nu poate fi pus în capul mesei ca probă de bază. Nu este clar care sunt rezultate reale ale investigațiilor. Nu rezultă date concrete despre beneficiarii finali”, le-a spus Popov membrilor Comisiei parlamentare.

Argumentele prezentate de Popov i-a nemulțumit pe reprezentanții Blocului „ACUM”, dar și pe președintele Comisiei pentru investigarea fraudei bancare, Alexandru Slusari.

CITIȚI și DOC // Fostul procuror general Robu a reușit să trimită Parlamentului RAPORTUL cu privire la DEVALIZAREA sistemului bancar din R. Moldova. Câte persoane sunt vizate în frauda bancară

„Azi la ședința Comisiei parlamentare urma să fie prezentat raportul Procuraturii Generale privind investigarea furtului miliardului. A venit procurorul adjunct, Ruslan Popov, care ne-a informat că nu este gata raportul. A fost o ofensă pentru toată țara. Când l-am ascultat pe dl. Stoianoglo la interviul din cadrul concursului, mi s-a creat impresia că dânsul vrea să devină procuror general în primul rând pentru a investiga jaful bancar. Cu atâta ardoare a vorbit despre acest subiect. Iată că, în două săptămâni, PG nu a avut timp măcar să ceară toată informația pe acest dosar de la Procuratura Anticorupție”, a spus Slusari.

Parlamentarul a adăugat că are un sentiment de deja-vu. „Aceleași argumente invoca în iunie și Harunjen - să dea vina pe PA. Oare nu a putut procurorul general, în paralel cu razborcile interne, să intre în esența unui dosar de rezonanță, investigarea căruia este așteptată de cinci ani? Și dacă ar apărea dubii privind rezultatele curente ale anchetei, atunci era cazul de anunțat societatea despre acest lucru. Fără bâlbâiala de azi a procurorului adjunct. Mai în scurt, azi a fost încă un episod dubios din activitatea conducerii noi a Procuraturii Generale”, a conchis Slusari.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md