15:29:21 17.10.2021
Stiri

Stoianoglo, la trei ani de la EXPULZAREA ilegală a profesorilor turci: „Nu eu am cercetat acest caz. Materialele au fost SECRETIZATE, iar dacă vor apărea DOVEZI noi, vom continua investigațiile”. De ce nu sunt reținuți EXECUTORII

Actualitate 06.09.2021 14:21 Vizualizări2219 Autor: Ziarul National
Stoianoglo, la trei ani de la EXPULZAREA ilegală a profesorilor turci: „Nu eu am cercetat acest caz. Materialele au fost SECRETIZATE, iar dacă vor apărea DOVEZI noi, vom continua investigațiile”. De ce nu sunt reținuți EXECUTORII Captură privesc.eu


Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, susține că instituția pe care o conduce nu putea face mai mult în cazul profesorilor turci expulzați ilegal din R. Moldova pe 6 septembrie 2018, decât să-i aplice o amendă de 88 000 de lei fostului director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari. Procurorii ar fi avut la dispoziție prea puțin „material probatoriu”, se justifică Stoianoglo la trei ani de la „vânătoarea” profesorilor turci.

„Noi am trimis acest dosar în judecată. Știu că expedierea acestui dosar în instanța de judecată a provocat foarte multe nemulțumiri… La noi tot timpul e așa. Dacă cineva observă o breșă în activitatea Procuraturii, atunci e un motiv foarte bun de a acuza procurorul general. Asta în pofida faptului că nu eu am cercetat acest caz, nu eu am înaintat învinuirea în instanța de judecată… Da, eu am urmărit îndeaproape acest dosar, dar noi am reieșit din materialul probatoriu pe care l-am avut la dispoziție”, a declarat vinerea trecută Alexandr Stoianoglo, în cadrul unui interviu de pe Privesc.eu.

Citește și: Noi JUSTIFICĂRI ale lui Stoianoglo privind pedeapsa primită de Botnari. Procurorii ar fi obținut MAXIMUM ce se putea: „I s-ar fi dat un termen cu suspendare... E mai bine ca el să plătească amenda...”. Dosarul ar putea fi REEXAMINAT

Potrivit lui Stoianoglo, în afară de depozițiile fostului director SIS, Vasile Botnari, care și-a recunoscut vina, procurorii nu au avut nimic. Și asta pentru că toate documentele sunt secretizate.

Citește și: DOC // Dovada că fostul director al SIS NU a fost condamnat nici măcar cu suspendare, iar procurorul general Stoianoglo ar fi ASCUNS acest lucru. Botnari s-a ales că o amendă de 88 000 de lei pentru răpirea și expulzarea profesorilor turci

„În afară de depozițiile domnului Vasile Botnari, nu avem nimic. Toate documentele, la prima etapă, au fost secretizate… Niciun document nu a fost semnat de domnul Vasile Botnari. Așa că a fost foarte dificil să determinăm acuzațiile. Parcă totul este foarte clar - oamenii au fost expulzați… Dar cum puteau fi trași la răspundere oamenii care au îndeplinit obligațiile lor de serviciu? Ei au primit ordin ca timp de jumătate de an să fileze un anumit cerc de oameni, în cadrul unui dosar penal, deoarece aceștia se ocupă cu ceva ilegal. Astfel, concluziile la care s-a ajuns în cadrul anchetei au reieșit din materialul probatoriu pe care l-am avut la acel moment”, a precizat sursa citată.

Citește și: Trei ani de la EXPULZAREA ILEGALĂ a profesorilor turci de la „Orizont”: „Autoritățile trebuie să DESECRETIZEZE procedurile legale de expulzare a profesorilor turci, inclusiv cauza penală aflată pe rolul Curții de Apel Chișinău”

Totuși, procurorul general nu exclude că dosarul ar putea fi redeschis: „Dacă vor apărea dovezi suplimentare, atunci noi vom continua investigațiile mai departe”.

În cadrul aceluiași interviu, Stoianoglo a ținut să sublinieze că dânsul, în primul rând, este om, iar apoi procuror.

„Astfel, toate procesele care au loc în Procuratură eu le cercetez, în primul rând, din punct de vedere uman. Una dintre sarcinile mele a fost să le redau procurorilor o față umană. Pentru ca ei să înțeleagă cum trăiesc oamenii, ce probleme au și să nu-i urmărim doar pentru că au făcut niște încălcări formale”, a conchis procurorul general.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

11.10.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Stoianoglo, dr...

08.10.2021 09:08 Ziarul National Nicolae Negru // Ce ne pregătesc Mosc...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md