08:10:07 22.01.2021
 
Stiri

Stoianoglo acceptă să „vorbească serios” cu Maia Sandu: „Sunt sigur că, după asta, părerea doamnei președinte se va schimba”. De ce procurorul general REFUZĂ să meargă la „show”-urile din Parlament

Actualitate 01.12.2020 11:14 Vizualizări1215 Autor: Ziarul National
Stoianoglo acceptă să „vorbească serios” cu Maia Sandu: „Sunt sigur că, după asta, părerea doamnei președinte se va schimba”. De ce procurorul general REFUZĂ să meargă la „show”-urile din Parlament


Procurorul general Alexandr Stoianoglo acceptă să aibă o întrevedere cu președintele ales Maia Sandu, pentru a-i prezenta informații despre activitatea instituției pe care o conduce în ceea ce privește dosarele de rezonanță.

Maia Sandu a declarat luni, într-o conferință de presă, că își dorește „o discuție serioasă” cu procurorul general, al cărui activitate ar fi fost „lipsită de performață” în primul an de mandat, în special în dosarul furtului miliardului. „Îl voi întreba dacă există presiuni din partea unor clanuri mafiote, dacă e vorba de colaborare ineficientă din partea unor jurisdicții externe”, a explicat Maia Sandu.

„Noi suntem gata să ne întâlnim cu doamna președinte și să-i prezentăm toată activitatea organelor procuraturii. Sunt sigur că, după asta, părerea doamnei președinte se va schimba. Sper să fim auziți”, a declarat astăzi Alexandr Stoianoglo, într-o conferință de presă în cadrul căreia și-a prezentat bilanțul activității sale în primul an de mandat în fruntea Procuraturii Generale.

Stoianoglo a explicat și de ce nu va merge în plenul Parlamentului pentru a fi audiat, așa cum au solicitat recent deputații. Procurorul general afirmă că este gata să prezinte informațiile solicitate doar în cadrul unei comisii specializate, în format restrâns.

„Noi periodic prezentăm Parlamentului informații legate de investigațiile în ceea ce privește furtul miliardului. Acum șase luni, am fost audiați de către Comisia parlamentară pentru securitate națională, apărare și ordine publică, care a apreciat cu „bine” activitatea Procuraturii Generale în ceea ce privește investigațiile în dosarul furtului miliardului. Pe de altă parte, nu vrem să participăm la show-urile politice inițiate de niște forțe politice din Parlament. Suntem cooperanți, suntem gata să prezentăm orice informație. Dacă Parlamentul are nevoie de informație, este comisia specializată care poate audia informația în format restrâns”, a încheiat Alexandr Stoianoglo.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md