13:40:57 12.04.2024
Stiri

Statele Unite ale Americii felicită Guvernul de la Chișinău pentru prima achiziție de gaze naturale lichefiate din SUA: „Sprijinim eforturile R. Moldova de a se elibera de șantajul energetic”

Actualitate 02.04.2024 16:17 Vizualizări2751 Autor: Ziarul National
Statele Unite ale Americii felicită Guvernul de la Chișinău pentru prima achiziție de gaze naturale lichefiate din SUA: „Sprijinim eforturile R. Moldova de a se elibera de șantajul energetic”


Statele Unite felicită Guvernul R. Moldova și SA „Energocom” pentru prima achiziție de gaz natural lichefiat (GNL) din SUA.

„Cu ajutorul asistenței SUA prin intermediul USAID, această achiziție va ajuta R. Moldova să își diversifice în continuare sursele de gaz și să își consolideze securitatea energetică. Statele Unite continuă să sprijine eforturile R. Moldova de a se elibera de șantajul energetic și de a-și asigura calea către un viitor european”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la Chișinău.Amintim că primele gaze naturale lichefiate din Statele Unite ale Americii (SUA), livrate prin portul grecesc Alexandroupolis, au ajuns la începutul lunii curente în R. Moldova Gazele sunt importate de societatea pe acțiuni „Energocom” de la compania grecească DEPA.

„În primele două zile ale lunii aprilie, consumatorii de pe malul drept al râului Nistru din Republica Moldova vor utiliza în gospodăriile lor gaze din Statele Unite ale Americii”, a anunțat luni-dimineață ministrul Energiei, Victor Parlicov.

CITIȚI și GAZE din SUA pentru consumatorii din R. Moldova! Primul vas cu gaze naturale lichefiate, pe care R. Moldova are 2,6 milioane de metri cubi, a ajuns la terminalul Alexandoupolis din Grecia

Directorul interimar al SA „Energocom”, Victor Bînzari, a precizat că R. Moldova va achiziționa, în zilele de luni și marți, câte 14 mii MWh de gaze naturale din portul Alexandroupolis.

„În total, sunt circa 28 mii MWh, ceea ce constituie echivalentul a 2,6 milioane metri cubi de gaze. Sunt gaze necesare consumului curent, iar prețul este unul competitiv. Dacă vom agrea o formulă de continuare a acestei colaborări, vom anunța cetățenii în termeni proximi”, a spus Victor Bînzari.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

05.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica penală sau ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md