15:58:49 25.07.2024
Stiri

Soluții GENIALE ca să faci curățenie fără să folosești produsele chimice

Știri 14.09.2017 08:03 Vizualizări1791 Autor: Ziarul National
Soluții GENIALE ca să faci curățenie fără să folosești produsele chimice sursa: eva.ro


Ca să eviți eventualele probleme cauzate de produsele chimice și să nu dai banii degeaba, folosește aceste soluții geniale ca să faci curățenie generală.

Multe femei aleg să-și sacrifice sâmbăta și să profite de ziua liberă pentru a face curățenie în toată casa. Pe lângă faptul că pierzi foarte mult timp, se întâmplă să dai și o mulțime de bani pe diverse produse chimice. Acestea sunt atât de puternice încât pot să cauzeze diverse reacții alergice, astfel că ai putea să le înlocuiești cu alternative naturale care sunt eficiente.

Iată câteva soluții geniale ca să faci curățenie fără să folosești produsele chimice:

Trucuri utile pentru curățenia din bucătărie

Ca să cureți tocătorul folosește sarea kosher sau o sare grunjoasă și o jumătate de lămâie cu care să freci sarea. Acest truc te va ajuta să cureți tocătorul și să scapi de mirosurile neplăcute care se impregnează adesea în el. După ce ai lăsat sarea și lămâia să acționeze puțin spală cu multă apă și usucă bine.

Ca să cureți cuptorul cu microunde trebuie să pui oțet într-o ceașcă potrivită pentru microunde și să setezi cuptorul să funcționeze timp de trei minute. Arunci apoi oțetul cu grijă și ștergi cuptorul pe interior cu o cârpă curată.

Ca să cureți vasele din sticlă care au depuneri de grăsime, folosește o bucată de folie de aluminiu strânsă ca să formeze o bilă cu care vei freca murdăria. Pune detergent lichid și puțină apă caldă și curăță cu ajutorul bilei din folie de aluminiu.

Trucuri utile pentru curățenia din baie

Ca să cureți robinetele de depuneri și chiuveta poți să folosești o jumătate de lămâie și bicarbonat de sodiu. În plus, vei obține și un miros proaspăt!

Ca să cureți faianța din baie folosește o soluție din oțet și apă în cantități egale. Un mop curat te va ajuta să ajungi până sus în cazul în care ai pereții din faianță.

Ca să cureți toaleta trebuie să fii atentă ca să nu omiți mizeria care se adună sub marginile interioare. Folosește oțet, bicarbonat și săpun lichid, iar cu ajutorul unei perii să îndepărtezi toată murdăria.

Trucuri utile ca să cureți hainele

Ca să îndepărtezi rapid o pată de grăsime care a ajuns pe bluza ta în timp ce găteai, folosește o bucată de cretă care va absorbi bine, după care se va spăla în mod normal la mașina de spălat.

Ca să cureți adidașii albi din piele poți să folosești pastă de dinți și o periuță de dinți mai veche.

Trucuri de urgență

Ca să cureți ceara de la lumânare de pe covor pune hârtie peste pată și folosește fierul de călcat ca să încălzească ceara și să fie absorbită de hârtie.

Ca să cureți vopseaua de pe haine folosește o lamă de ras cu ajutorul căreia să răzuiești vopseaua, însă acest truc nu va funcționa dacă este vorba despre o haină din bumbac.

Sursa: eva.roParteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md