23:42:16 24.06.2024
Stiri

Soluția autorităților pentru combaterea amenințărilor cibernetice: Programe de instruire și perfecționare în domeniu, asigurate de UTM. „Securitatea cibernetică este o prioritate-cheie în era digitală”

Actualitate 13.09.2023 12:12 Vizualizări1361 Autor: Ziarul National
Soluția autorităților pentru combaterea amenințărilor cibernetice: Programe de instruire și perfecționare în domeniu, asigurate de UTM. „Securitatea cibernetică este o prioritate-cheie în era digitală”


Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) va asigura programe de instruire, de perfecționare pentru funcționarii publici, de cercetare și inovare în domeniul securității cibernetice, exerciții de antrenament în domeniu, ghiduri de securitate și bunele practici, precum și stabilirea parteneriatelor cu organizațiile de profil.

Guvernul a aprobat miercuri un proiect de lege pentru dezvoltarea profesională în securitatea cibernetică, astfel încât statul să poată face față amenințărilor cibernetice.

„Securitatea cibernetică este o prioritate-cheie în era digitală, iar pregătirea forței de muncă pentru provocările digitale ale viitorului este necesară pentru a contracara amenințările cibernetice ale Republicii Moldova. Pentru a proteja rețelele și sistemele de informații, este esențial să avem angajați bine pregătiți în domeniul securității cibernetice în cadrul autorităților publice”, a argumentat necesitatea unui asemenea pas vicepremierul Dumitru Alaiba, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Potrivit Guvernului, dezvoltarea profesională corespunzătoare a personalului autorităților publice de orice nivel, precum și a angajaților altor entități juridice, publice sau private, va permite prevenirea si contracararea amenințărilor și riscurilor cibernetice.

Proiectul privind dezvoltarea profesională în securitatea cibernetică a fost realizat cu sprijinul tehnic și consultativ al Proiectului „Tehnologiile Viitorului”, finanțat de USAID, Ambasada Suediei și UK Aid.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md