20:50:46 24.09.2023
Stiri

Soluția autorităților pentru combaterea amenințărilor cibernetice: Programe de instruire și perfecționare în domeniu, asigurate de UTM. „Securitatea cibernetică este o prioritate-cheie în era digitală”

Actualitate 13.09.2023 12:12 Vizualizări914 Autor: Ziarul National
Soluția autorităților pentru combaterea amenințărilor cibernetice: Programe de instruire și perfecționare în domeniu, asigurate de UTM. „Securitatea cibernetică este o prioritate-cheie în era digitală”


Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) va asigura programe de instruire, de perfecționare pentru funcționarii publici, de cercetare și inovare în domeniul securității cibernetice, exerciții de antrenament în domeniu, ghiduri de securitate și bunele practici, precum și stabilirea parteneriatelor cu organizațiile de profil.

Guvernul a aprobat miercuri un proiect de lege pentru dezvoltarea profesională în securitatea cibernetică, astfel încât statul să poată face față amenințărilor cibernetice.

„Securitatea cibernetică este o prioritate-cheie în era digitală, iar pregătirea forței de muncă pentru provocările digitale ale viitorului este necesară pentru a contracara amenințările cibernetice ale Republicii Moldova. Pentru a proteja rețelele și sistemele de informații, este esențial să avem angajați bine pregătiți în domeniul securității cibernetice în cadrul autorităților publice”, a argumentat necesitatea unui asemenea pas vicepremierul Dumitru Alaiba, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Potrivit Guvernului, dezvoltarea profesională corespunzătoare a personalului autorităților publice de orice nivel, precum și a angajaților altor entități juridice, publice sau private, va permite prevenirea si contracararea amenințărilor și riscurilor cibernetice.

Proiectul privind dezvoltarea profesională în securitatea cibernetică a fost realizat cu sprijinul tehnic și consultativ al Proiectului „Tehnologiile Viitorului”, finanțat de USAID, Ambasada Suediei și UK Aid.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md