16:26:26 07.07.2020
 
Stiri

Șoferul TIR-ului care aducea în R. Moldova peste 1,6 MILIOANE de euro riscă până la zece ani de închisoare: Suma uriașă de bani ar putea ajunge în bugetul de stat

Actualitate 03.06.2020 12:06 Vizualizări1003 Autor: Ziarul National
Șoferul TIR-ului care aducea în R. Moldova peste 1,6 MILIOANE de euro riscă până la zece ani de închisoare: Suma uriașă de bani ar putea ajunge în bugetul de stat


Bărbatul de 36 de ani din Chișinău, care era la volanul TIR-ului ce intenționa să aducă, prin contrabandă, în R. Moldova peste 1,6 milioane de euro ascunse în autocamionul pe care îl conducea, riscă închisoare de la trei la zece ani.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că trimis deja în judecată dosarul penal de învinuire a acestuia, care a „încercat vigilența” vameșilor de la punctul vamal Leușeni în ajunul Paștelui, pe 18 aprilie curent.

Potrivit PCCOCS, șoferului i se incriminează tentativa de contrabandă, comisă în calitate de autor, iar dosarul va fi examinat la Judecătoria Hâncești, sediul central.

În ceea ce privește beneficiarul și organizatorul schemei de contrabandă, dosarul penal a fost disjuns într-o procedură separată, iar investigațiile continuă.

Procurorii susțin că, pe lângă suma de bani nedeclarată, învinuitul nu a declarat nici utilajul tehnic de la bordul TIR-ului - ștanțe și cuțite pentru ștanțe, folosite la tăierea hârtiei și cartonului, astfel încât suma totală a tentativei de contrabandă, la care se adaugă camionul sechestrat, depășește un milion 1,650 de milioane de euro.

Dacă în instanța de judecată va fi demonstrată vinovăția bărbatului, și bunurile depistate ar putea fi confiscate în folosul statului.

Amintim că, inițial, oamenii legi au anunțat suma de 1 570 735 de euro ca fiind găsită ascunsă în TIR-ul care a încercat să intre pe 18 aprilie curent în R. Moldova. La scurt timp, procurorii au mai găsit bani ascunși în același autocamion - încă 50 de mii de euro, astfel încât suma contrabandei s-a ridicat la 1,62 de milioane de euro.

Peste puțin timp, procurorii au anunțat că urmele celor peste 1,6 milioane de euro confiscate la vamă duceau la contrabandiștii de țigări.

Pe 11 mai curent, la aproape o lună de la captură, în spațiul public a apărut Adriano Dulgher, un tânăr din R. Moldova care se prezintă drept om de afaceri la Londra, care a revendicat banii.

CITIȚI și Povești cu zmei? Un tânăr din R. Moldova, care pretinde că este om de afaceri la Londra, susține că el este STĂPÂNUL celor peste 1,6 milioane de euro ascunse într-un TIR și descoperite la vamă în ajunul Paștelui: Ar fi câștigat banii în Africa

„Am obținut această sumă dintr-o afacere de-a mea din Africa și am trimis-o spre R. Moldova să continuăm investițiile în agricultură, să extindem refrigeratorul de la 400 la 10 mii de tone”, este povestea lui Dulgher.

În versiunea „stăpânului banilor”, șoferul ar fi trecut frontiera de capul lui, „pentru că așa a crezut el de cuviință”, deși el urma să ajungă în aceeași noapte să declare autorităților banii ascunși foarte bine în TIR.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și Serviciul Vamal au anunțat atunci că Adriano Dulgher are calitatea de bănuit în dosarul contrabandei cu peste 1,6 milioane de lei, depistate la postul vamal Leușeni.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md