00:55:48 19.06.2019
 
Stiri

Socialiștii propun o soluție pentru DEBLOCAREA discuțiilor cu „ACUM”: semnarea unui CONTRACT de colaborare. Răspunsul unui deputat PAS: „Nu credem în hârtii semnate”

Politică 16.04.2019 09:38 Vizualizări1401 Autor: Ziarul National
Socialiștii propun o soluție pentru DEBLOCAREA discuțiilor cu „ACUM”: semnarea unui CONTRACT de colaborare. Răspunsul unui deputat PAS: „Nu credem în hârtii semnate”

Juristul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Fadei Nagacevschi, susține că, pentru a depăși problemele legate de lipsa de încredere reciprocă, invocată de PSRM și Blocul „ACUM”, părțile ar trebui să încheie un „contract de colaborare”. În opinia lui, acest contract ar trebui să descrie toate acțiunile pe care urmează părțile să le realizeze. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Potrivit lui, nici PSRM nu are suficientă încredere în Blocul „ACUM”. „Nu este neapărat să-l numești contract de alianță, dar contract de colaborare unde să descrii de la A la Z toate acțiunile. Ele se fac atât cantitativ, cât și calitativ – din trei în trei luni cine și ce trebuie să facă”, spune juristul.

În opinia lui, dacă vreuna dintre părți va încălca acest contract, intervine votul cetățeanului. Potrivit lui, actualmente sunt doar câteva variante – alegeri anticipate, discuții aprinse în presă sau „să fie trimis Partidul Democrat în opoziție”.

Deputatul Blocului „ACUM” Dumitru Alaiba spune că au existat mai multe angajamente și acorduri de alianță care au fost încălcate. „Noi nu credem în hârțoage semnate, pentru că în 2015, 2016, 2017 s-au semnat tot felul de hârtii, inclusiv domnul Dodon, înainte de a deveni președinte, semnează o declarație că nu va coopera în niciun fel cu domnul Plahotniuc. Noi nu credem în hârtii semnate, noi credem în acțiuni care confirmă aceeași intenție, care confirmă faptul că noi vedem situația din țara noastră în același fel și anume că trebuie să lovim în corupție”, a notat parlamentarul.

Editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, e sceptic în ceea ce privește necesitatea semnării unui contract de colaborare. În opinia lui, sunt hazlii jurămintele în politică. „Jurămintele nu ajută în politică. Eu cred că, dacă e de discutat, să se așeze la masă să discute, să negocieze și dacă vor eșua aceste negocieri, eu cred că e logic că PSRM o să se adreseze PDM sau invers”, spune jurnalistul.

De menționat că reprezentanții Consiliul Politic al Blocului „ACUM” se convoacă marți, 16 aprilie, în ședință pentru a examina propunerea PSRM, lansată săptămâna trecută și a lua o decizie cu privire la acțiunile ulterioare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Victor 16.04.2019 10:56

Astia din ACUM ori n-au minte ori se fac. Cu ei este pur si simplu imposibil de discutat.

realist 16.04.2019 11:11

Inainte de alegeri, Maia se jura in fata oamenilor ca nu va avea nici o discutie cu Dodon. Iar acum ce face?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2019 16:00 Ziarul National Victor Chirilă // Despre victorie, cu...

17.06.2019 09:23 Nicolae Negru Fantoma lui Plahotniuc

14.06.2019 09:20 Nicolae Negru Frau Maia Sandu, ieșind din burta PSRM

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md